Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Özellikle pandemi döneminin başında konsol fiyatlarında muazzam artışlar olmuştu. Bu durumun iki temel nedeni var. Birincisi kısa sürede 8TL barajını geçerek 8.6TL'ye kadar dayanan dolar kuru, ikincisi ise konsollara getirilen ek yüzde 50'lik gümrük vergisi.

Bu iki başlık konsol fiyatlarının bir anda absürt seviyelere ulaşmasına neden oldu. 2020'nin başlarında 1600 TL'ye satılan Xbox One S All Digital bir anda 3200 TL seviyelerinden satılmaya başlandı.

Diğer konsollarda benzer oranlarda zam aldı. Yeni nesil konsollar ise 8300 TL gibi hayli yüksek bir etiketle sektöre giriş yaptılar. Neyse ki ekonomide ardı ardına yaşanan gelişmeler konsol fiyatlarının da önemli oranda düşmesine zemin hazırladı.

Döviz kurlarında yaşanan hızlı düşüş konsol fiyatlarına da yansıdı. 8.6 TL sınırına gelen dolar bir anda kendisini 6.9 TL de buldu. Bunun yanı sıra konsollardan alınan ek gümrük vergileri de yüzde 50'den yüzde 20'ye kadar düştü. Böylece konsol fiyatları da önemli oranda azaldı.

Dilerseniz bu konu için hazırladığımız videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. Zira konsol fiyatlarının ne derece düştüğünü gidip bizzat yerinde inceledik.

Genele baktığımızda yeni nesil konsollarda 1000 TL ile 1500 TL arasında bir düşüş olduğunu söylemek mümkün. Eski nesilde yani PS4 ve Xbox One'da ise 500 TL ile 1000 TL arasında bir düşüş söz konusu. Elbette tercih ettiğini paket ve içeriğe göre fiyatlarda farklılıklar görünebiliyor.