Futbol oyunu denildiğinde genel olarak akla iki isim geliyor. FIFA ve PES. PES serisi özellikle 2013 yılına kadar hayli popülerdi. Lakin PES 2014 ile birlikte değişen dinamikler seriye aşina olanlar tarafından benimsenemedi.

Dahası, Konami'nin aynı EA Sports gibi simülasyon tarzında bir oyun deneyimine yönelmesi, serinin fanlarını da PES'ten soğuttu.

Zaten hala PS kafelerde PES 2013 oynanmasının temel sebebi de bu. PES 2013 serinin arcade tarzındaki son oyunu olmuştu.

2013'ten bu yana PES serisinin satış rakamları günden güne düştü. Nitekim Konami PES 2021 için radikal bir karar almak zorunda kaldı.

Hatırlanacağı üzere serinin geçtiğimiz yıl yayınlanan oyunu eFootball PES 2020 ismiyle raflardaki yerini almıştı. Konami bu hamleyle seriyi e-spor tarafında aktif hale getirmek istiyordu. Lakin bu plan da tutmadı.



Satış rakamlarının düşük seyretmesi, serinin e-spor tarafında beklenen ilgiyi görmemesi Konami'nin seri hakkında radikal kararlar almasına neden oldu.

Geçtiğimiz gün PES 2021 güncellemesi Microsoft Store üzerinde satışa çıktı. Bu güncelleme PES 2020'ye 2021 kadrolarını ekleyecek. Yani Konami yeni bir oyun çıkarmak yerine, bu seneyi güncelleme ile geçiştirecek.

Elbette bu sadece şimdiki nesil konsollar ve PC için alınmış bir karar da olabilir. Zira kısa süre öncesine kadar PES 2021 ile ilgili hayli güçlü söylentiler vardı. Belki de Konami PES 2021'i sadece yeni nesil konsollar için satışa sunabilir. Bekleyip göreceğiz.