Belediye Düğün Salonu"nda gerçekleştirilen kongreye İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve dernek başkaları katıldı.
Kongre Divan Başkanlığı seçimleri ile başladı. Verilen önerge çerçevesinde Divan Başkanlığına Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, üyeliklere de Yaşar Pektaşoğlu ve Ulvi Koçak seçildi.
Ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Kongre esnasında salonda Türk Bayrağı ve Atatürk Posterinin olmadığı göze çarparken, edinilen bilgiye göre ADD Didim Şube Başkanı Fikret Özay"ın uyarıları neticesinde görevliler Türk Bayrağı ve Atatürk Posterini salona astılar.
Kongrede Beyaz Zambak projesi, Baz istasyonları sorunu, Didim arşiv müzesi, Çiçek Festivali ve sağlık alanında verilecek konferanslar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

“NAYLON POŞET YERİNE, KAĞIT TORBA…”
Kongrede konuşan Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız Türkiye"ye örnek proje olarak seçilen ve Kent Konseyi Çevre-Sağlık grubunca hazırlanan kağıt torba kullanımı yaygınlaştırılması projesinin istihdama da katkı da bulunacağını söylerken “Bu proje ile naylon poşet yerine kağıt torba kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Burada 3 amacımız var; bunların ilki çevre kirliliğini önüne geçilmesi, ikincisi kanserojen madde içeren naylon poşet uygulamasının azaltılması üçüncüsü ise bu kağıt torba yapımı ile kadınlara istihdam olanağının oluşturulmasıdır. Biz bu projede pazara, ya da diğer yerlerde alış verişe çıkan kadınlarımız kağıt torba istesinler. Biz şu 1000 tane bastırdık. Üzerinde kent konseyinin logosu ve “Didim"i seviyorum” yazısını yazdırdık. Bu bez torbaları ileriki dönemlerde üretimini yapacağız. Bunu da el kursuna giden ya da bu işi yapmak isteyen ev hanımlarımızla yapacağız. Kadınlarımız artık naylon poşet kullanımını azaltsınlar ve kağıt poşete geçsinler.”şeklinde konuştu.
“MOLOZ DÖKENLERİ İHBAR EDİN.”
Kongrede konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Didim Kent Konseyinin 11 aylık sürede birçok proje yaptığını söylerken “Kent Konseyimiz neredeyse her ay bir proje yapmış. Güzel ve anlamlı çalışmalar yapıldı. Bazı arkadaşlarımızın talepleri ve önerileri oldu; bunlar ilçemiz adına güzel çalışmalar; bizler de belediye olarak yine bu çalışmalara destek olacağız. Burada ilçemizin yeşil olması ve temiz tutulması da gündeme geldi ama herkese ricam ilçemizde moloz yığını dökenleri ihbar edin ve bizde bunun önüne geçelim. Yaz döneminde yapılan inşaatların molozunu gelişigüzel her yere döküyorlar. Alo 153 zabıta hattına ihbar edelim ve bu konuda duyarlılık sağlayalım. İlçemizin bu çirkin görüntüden kurtaralım.”dedi.

“ÇIPLAK DANSÇILAR VE KÜÇÜK YAŞTA ÇALIŞANLAR GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ”
Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise konuşmasında Kent Konseyinin tüm toplantılarına katıldığını ve projeler yerinde projeler olduğunu söylerken “Güzel ve ciddi çalışmalar var. Duyarlılık gösterilmesi de önemli. Benim burada dile getireceğim iki sosyal sorun var. İlçemiz bir turizm kenti ve buna yakışır etkinliklerin de olması önemli. Bunların ilki barlarda çıplak dansçıların çalıştırılması; Bu dansçıların çıplak gösteri yapması görüntü anlamında hoş değil; zannediliyor ki gelen turist bundan hoşlanıyor ama bizim yaptığımız araştırmalarda ve edindiğimiz bilgilerde bunun böyle olmadığı; yani bu tür bir etkinlik ne yerli ne de yabancı turisti ilgisini çekiyor. Bu konuda gerek belediyemiz gerekse odalarımız bu konuda gerekli denetimleri yapmalarını ve bu konuda işletmeleri uyarmaları gerektiğini düşünüyorum. Diğer husus ise küçük yaşta çocukların sokakların çalıştırılması; bu çocukların sayısı çok fazla değil ama gerek turist rahatsız etme gerekse çocukların geç saatlere kadar sokakta çalıştırılması ülkemiz ve ilçemiz adına hoş değil. Bu çocukların bu düzenden kurtulması için aileleriyle görüşmelerimiz olacak yine bu durum devam ederse çocukları sosyal hizmetler müdürlüğünce bakımı üstlenecek. Kent Konseyi Sosyal çalışma grubunun da bu konuda çalışma yapması da gerekli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açık usul oylamaya geçildi. Divan başkanlığına belediye başkanı Mümin Kamacı başkanlık ederken açık usul yapılan seçimlerde yürütme kurulu kabul edilirken, Kent Konseyi Başkanlığına ise tek aday olarak çıkan Mevcut Başkan Osman Ayyıldız yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Ayyıldız tüm katılımcılara teşekkür etti. iha