Ülke ve bölge ekonomisi ele alındığında köylerin daha çok üretimden yana gelişmeye ve yeni projelere ihtiyacı olduğunu belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er, Söke"ye Çavdar dışında birkaç tane daha gölet projesine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Köy muhtarları ile sürekli bir araya geldiklerini ve 24 saat hizmet vermek için hazır olduklarını belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er; “Geçen dönem ödenek dağılımlarında adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Bu dönem bu böyle olmayacak. Benim köyüm, O"nun köyü anlayışı olmayacak. Her köye eşit hizmet gidecek. Parke taşı veya üst yapı hizmetleri elbette önemli ama bir köyün su sorunu veya suyun geleceği daha önemli bu nedenle özellikle içme suyu sağlayacak gölet projelerine ağırlık vereceğiz” dedi.
Bu dönem partisi CHP"den ikinci dönem İl Genel Meclis Üyesi seçilen Kazım Er, İl Genel Meclisi"nde CHP"nin grup Başkan Vekilliği görevini de üstlendi. Ayrıca İl genel meclisi Basın Komisyonu Başkanlığı görevini de alan Kazım Er, Köy-Des bütçeleri ile ilgili bilgi verdi. Kazım Er 2006 yılında 22 milyon TL, 2007"de 20 milyon TL, 2008"de 4.5 milyon TL olan bütçenin 2009 yılında 3 milyon 140 bin TL gerilediğine iddia etti.