Nazilli Devlet Hastanesi"nde herkesin dedesi olarak kabul ettiği ve kendisine ziyarete gelenlere tavsiyelerde bulunarak, uzun yaşamanın sırlarını anlatan Bekir Dede, bilincinden bir şey kaybetmediğini, her şeyi hatırladığını söyleyerek; “Kendime hedef koydum. En az 10 yıl daha yaşarım” şeklinde konuşuyor. Nazilli Devlet Hastanesi"ne susuz kaldığı için yatırılan ve şu anda serumla beslenmeye devam eden Bekir Adalığ, kızı Birgül Adalığ aracılığıyla yaptığı açıklamada, hayatına evinde devam ettiğini ve yaşının verdiği rahatsızlıklar dışında sıkıntı yaşamadığını söyledi. Günlük gazeteleri büyüteç ileokuduğunu, televizyonun sesiyle ülkede ve Dünya"da neler olup-bittiğini takip ettiğini söyleyen Adalığ; “1908 doğumluyum. Ama nüfusa geç yazılmış olabilirim. 80 yaşına geldiğimde kendime bir hedef koymuştum. Hedefim 100 yaşına kadar yaşamaktı. Şimdi ise yeni bir hedefim daha var. En az 10 yıl daha yaşamak istiyorum. En az 113 yaşımı göreceğim” dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRRI; ÇOK ÇALIŞMAK VE HORMONSUZ BESLENMEK Uzun yaşamanın sırrının çok çalışmak ve düzenli beslenmek olduğunu söyleyen 103 yaşındaki Bekir Adalığ, “Hayatım boyunca sigara ve alkolden uzak durdum. Bol-bol üzüm yedim, pekmez içtim. Hormonsuz beslenmeye gayret gösterdim. Hiçbir zaman beklemiş yemek ağzına koymadım. Akşamları yalnızca çorba içerim. Yoğurt, Peynir, Yumurta, Zeytinyağı, ceviz ve bal hiç ihmal etmediğim yiyeceklerdi. Türkiye"nin ehliyet alan ilk şoförlerimdenim. 1927 yılında aldığım ehliyetle Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü"nde şoför olarak çalışmaya başladım. 54 yıl hiç ara vermeden çalıştım. Uzun yaşamanın sırlarından birinin de çok çalışmak olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM YILDIZ, EL FALINA BAKTI
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Devlet Hastanesi"nde tedavi gören 103 yaşındaki Bekir Adalığ"ı ziyaret ederek, elini öptü. Bekir Adalığ"ın el falına da bakan Kaymakam Yıldız, Akdeniz Üniversitesi"nin Nazilli"de uzun yaşamın sırrını araştırmak için merkez kurduğunu hatırlatarak, “Yaptığımız araştırmalar ilçe merkezi ve çevresinde 100 yaşını aşmış 161 kişi yaşadığını ortaya çıkardı. Bu kişiler arasında 103 yaşındaki Bekir Adalığ da bulunuyor. Şu anda Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Bölümü tarafından Nazilli"de uzun yaşamın sırrı araştırılıyor. Bu araştırma sonunda uzun yaşamın sırrı çözülecek” dedi. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, çalışmanın sonuçlarının alınmasından sonra bilimsel dergilerde yayınlanacağını, ardından uluslararası makalelerin çıkacağını belirterek, “Sanıyorum bu çalışma sonucunda uzun yaşamın sırrı çözülecek. Bilimsel araştırmaların sonunda ise Nazilli bir marka şehir olacak” ifadelerini kullandı. iha