Kaymakam Okur; “Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemini başarı ile sona erdirdiğimiz için mutluluk ve heyecanını öğrenci öğretmen ve velilerimizle hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz” dedi.
“Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak, Türk toplumunun gelişmesinde ve ilerlemesinde çeşitli sorumluluklar üstlenecek çocuklarımızın en iyi seviyede eğitim görerek yetişmelerinin, ülkemizin ve toplumumuzun geleceği açısından büyük önem taşıdığı tartışmasız bir gerçektir” diyen Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “Bilim ve teknolojinin, iletişimin ve bilişimin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzün çağdaş dünyasında, kuşkusuz en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bu insan gücünü karşılayacak yegâne müessese de eğitim–öğretim kurumlarıdır. Bu nedenle, içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağının gereği olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağın bilgi ve teknolojisiyle yetişmelerini önemsiyor; çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Eğitim öğretimde başarılı olmanın, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi seviyede yetişmelerini sağlamanın en önemli şartı okul- aile işbirliğidir. Bu nedenle velilerimiz çocuklarınıza gereken ilgi ve sevgiyi göstererek, okul yöneticileri ve öğretmenlerimizle işbirliği yapmalı, eğitim – öğretimin kalitesini yükseltmek için üzerinize düşen görevi yerine getirmeli; istişareye dayalı işbirliğiyle eğitim–öğretime katkıda bulunmalıdır.” Diye konuştu. 
“İDARECİLERE VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR”
“İnsan yetiştirmek, hata kabul etmeyen, hata yapıldığında da telafisi zor olan bir iştir” ifadelerini kullanan Okur açıklamasının devamında “Çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirirken, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Milli Eğitim Temel Kanunumuz da ifadesini bulan esaslar çerçevesinde, eleştiren, sorgulayan, kendini en iyi şekilde ifade eden, insanları seven, çevreyi ve doğayı koruyan, vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ruhen ve bedenen sağlıklı, yüksek karakter ve sağlam kişiliğe sahip, araştırmacı, çağın bilim ve teknolojisi ile donanımlı, kültürlü bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisinde bir dönemi de arkada bırakan değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
“ÖĞRENCİLERE ÖĞÜT”
Gençlere öğüt de veren Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, Türk Toplumunun sizden beklentisi: Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı; Türk Ulusunun milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip bu değerleri koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini seven ve yücelten, devletimize karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren; Çevreyi ve doğayı koruyan, ruh ve beden sağlığına sahip, hür ve doğru düşünerek sağlıklı karar veren, sorumluluğunun bilincinde, insan hakları ile temel hak ve hürriyetlere saygılı kişiler olarak yetişmenizdir. Bizler de sizlerin bu esaslar doğrultusunda yetişmeniz için elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti içerindeyiz. Bu gayretlerimizi boşa çıkarmayacağınızdan da eminiz. Tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı ayrı ayrı kutluyor, ikinci yarıyılda yoğun bir çalışma dönemine hazırlanmak üzere iyi bir tatil geçirmelerini diliyor sevgilerimi sunuyorum” dedi.