Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel İdare Komisyonunun hazırladığı rapor ve DİTAB'ın 2010-2011 yılı faaliyet raporunun daha önceki Aydın İl Genel Meclisi toplantısında okunduğunu belirterek, ''Özel İdare Komisyonun hazırladığı rapor Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilerek, Aydın İl Özel İdaresi'nin DİTAB üyeliğine devam etmesine karar verildi'' dedi. 
     DİTAB'ın Didim'in olmazsa olmazlarından birisi olduğunu ifade eden Kaya, 2009 yılında faaliyetine başlayan DİTAB'ın aynı yıl içerisinde 4 fuara katılım sağladığını, 2010 yılında ise 9 fuara katılarak Didim'in tanıtımında önemli rol oynadığını söyledi. 
     Kaya, Didim'in bugüne kadar tanıtımda sıkıntılar yaşadığını belirterek, ''Bugüne kadar belediye, turizm derneği ve ticaret odası kendi imkanlarıyla Didim'in tanıtılması için büyük çaba sarf ettiler, katkı sağladılar. Ancak dağınık olarak hareket edildiği için çok fazla başarı elde edilemedi. Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin oluşmasıyla kurumlaşma aşamasına gidildi ve tanıtım faaliyetleri kurum olarak yapılmaya başlandı'' diye konuştu. 
     Didim'de turist çeşitliliğinin giderek arttığını kaydeden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''Didim, bugüne kadar İngilizlerin uğrak yeriydi. Ancak son iki yıl içerisinde Didim'de turist çeşitliliği anlamında büyük artış oldu. Öger Türk Tur, Didim'de yeni bir otel kiraladı. Bunun yanında İskandinav ülkeleri ile Polonya, Romanya ve Fransa'dan turistler Didim'e gelmeye başladı. Didim'de yaşanan bu gelişmeler, yapılan tanıtım faaliyetleri sayesinde yaşanmaktadır. Didim'in adı fuarlarda duyulmaya başladı. DİTAB'ın faaliyet göstermediği yönündeki söylemler, gerçeği yansıtmamaktadır.''