Microsoft'un sürpriz bir şekilde tanıttığı ve özellikleriyle fiyatının belli olmadığı Surface Duo cep telefonu ile ilgili detaylar belli oldu. Katlanabilir ekranlı cep telefonu modeli iki adet 5.6 inçlik ekrana, 4:3 ekran oranına sahip. Gücünü Snapdragon 855 işlemciden alan telefon 10 Eylül'den itibaren 1.399 Dolar fiyat etiketi ile satışa sunuluyor.

Telefonda 3.577 mAh gücünde bir pil bulunuyor. Ön yüzünde 11 MP çözünürlüklü bir kamera bulunan telefonda bu kamera f2.0 diyaframa sahip. 7X dijital zoom özelliği bulunan telefonun bu kamerasında 4K 60 fps video kayıt özelliği bulunuyor.



Android 10 işletim sistemine sahip olan telefon, Android uygulamalarını çalıştırmak için özel olarak geliştirildi. Microsoft, Office ve OneDrive uygulamalarını bu cihaz için özel olarak yeniden tasarladı.

Markanın açıkladığı bilgilere göre üzerindeki pille 15.5 saat viedo izletebilen Microsoft Surface Duo'nun kutusundan 18 Watt şarj adaptörü çıkıyor.



Telefonda 6 GB RAM bulunurken depolama seçenekleri olarak 128 ya da 256 GB'ın olduğunu belirtelim. Standart SIM ve eSIM seçenekleri de bulunacak olan Microsoft Surface Duo, ilk etapta ADB'de 1.399 Dolar fiyatı etiketi ile satışa sunulacak. Yeni telefonun ABD dışında satılıp satılmayacağı bilinmiyor.