Ercan Çerçioğlu, AYSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''Kar Artırma Yöntemleri'' konulu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Aydın'da şirketlerin yüzde 90'ının küçük ve orta ölçekli işletmeler olduğunu belirterek, bu işletmelerin geleneksel yöntemlerle idare edildiğini söyledi. 

Aydınlı sanayicilerin, çağdaş yönetim tekniklerini bilmesi gerektiğini ifade eden Çerçioğlu, ''Günümüzde şirketlerin karlılığı, en önemli konu haline geldi. Şirketlerin büyüklüklerinden ziyade ne kadar karlı çalıştıkları ve onların piyasada ve pazardaki rekabet gücü de önem arz ediyor'' diye konuştu. 

Çerçioğlu, küresel ekonomide sınırların kalktığına dikkati çekerek, ''Karlılığımızı ne kadar yüksek tutarsak, artan sayıdaki rakiplerimizle o kadar güçlü rekabet edebiliriz. Bu nedenle sanayicilerimiz ve iş adamlarımız, karlılığı artırıcı yöntemlere odaklanmalıdır'' ifadesini kullandı. 

Ekonomi uzmanı Yekta Gerali de gerçek hayattan örneklerle şirket patronları ve yöneticilerin karlarını artırmak için neler yapmaları gerektiğini anlattı. 

Ekonomi uzmanı Murat Keser ise ''Karlılığa yeni bir bakış'' başlıklı sunumunda, kar artırma yöntemleri hakkında bilgi verdi.  

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg