Aydın'da 29 Mart yerel seçimlerinin en çekişmeli geçtiği ilçelerden Koçarlı'da mazbatasını aldıktan sonra görevi elinden alınan AK Partili Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan haksızlığa uğradığını belirterek, "Bu kararın hukuki değil, siyasi olduğunu düşünüyorum" dedi.
7 Haziran 2009'da tekrarlanacak olan seçimlerde yine aday olduğunu kaydeden Kaplan, "Yasal süreç dolduğu halde kazanmış olduğum seçimler iptal edildi. Bana göre ilçe ve il seçim kurulları ile YSK yanıltıldı. Ben önce Allah'a sonra halkıma güveniyorum. 7 Haziran'da yenilenecek olan seçimlerde yeniden başkan seçileceğime inancım tamdır" ifadelerine yer verdi.
Türkiye'de eşine az rastlanır bir olayın Koçarlı'daki seçimlerde yasalarla sabit olmasına rağmen seçimin üzerinden 14 gün sonra seçimin iptal edilmesine aklının ermediğini kaydeden AK Partili Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, "Seçim bittikten sonra seçimi kaybeden bazı adaylar İlçe Seçim Kurulu'na 'Hayatta olmayanlar, Almanya'da oturanlar ve Koçarlı'da oturmayanların oy kullandığı' gerekçesi ile seçimi itiraz etti. Oyların incelenmesinden sonra, böyle bir bulguya rastlanmadı. Bunun üzerine aynı kişiler
bir üst merci olan İl Seçim Kurulu'na dilekçede değişiklik yaparak 'Hayatta olmayanlar, Almanya'da oturanlar ve kısıtlıların oy kullandığı' gerekçesi yeniden itiraz ettiler. İl Seçim Kurulu ilçedeki tutanakları inceledikten sonra, itiraz dilekçesinin farklı bir konu içeren dilekçe olduğu ve ilçeye 'kısıtlılıkla' ilgili müracaat edilmediği gerekçesi ile itirazı reddetti. Bunun üzerine ilçe seçim kurulu, seçilen belediye başkanı olarak mazbatamı verdi. Görevimi başladıktan sonra CHP İl Başkanı Tunç Aytur, DP
İl Başkanı Engin Polat ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından yasal süresi içerisinde İlçe Seçim Kurulu'na verilmesi gereken dilekçede değişiklik yaparak YSK'ya başvurdular. Bana göre YSK dilekçelerdeki farklılıktan haberdar olmadan seçimi iptal etti. Bence demokrasi şehidi Menderes'in memleketinde demokrasi ayıbı yaşandı" dedi.
Yaşananları Koçarlı halkının kararına saygısızlık olarak gördüğünü kaydeden, Nedim Kaplan, "Ne gariptir ki, iptale konu olan kısıtlıların oy kullandığı gerekçesi ile verilen dilekçede DP Aydın İl Yönetim Kurulu üyesinin yeğeni de bizzat oy kullananlar arasında yer alıyor" ifadelerine yer verdi. Demokrasiye ve hukuka saygısının sonsuz olduğunu ifade eden Kaplan, hukukun yanıltılmak istendiğini de iddia etti.