Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Amerikalı bilim insanları tarafından önerilen kanserle mücadele yönteminin detayları paylaşıldı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki bilim adamları, kanserle etkili bir şekilde savaşmamızı sağlayacak olan bir yol geliştirdiklerini açıkladılar.

Kanser hücrelerini bulmak ve bununla savaşmak için T hücrelerini kullanmak olarak açıklanan yöntemin başarılı olduğu açıklandı. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) araştırmacılar tarafından sunulan bu yöntem ile kanserin önlenmesi ve tedavisi için yeni bir yolun artık varlığı ispatlanmış oldu.



Önerilen yöntem immünoterapi ve kemoterapiyi birleştiriyor. Yani bu yöntem kemoterapi ve immünoterapi’nin kombinasyonuna dayanıyor. İlk olarak, kanserli hücreler vücuttan çıkarılıyor, daha sonra özel bir şekilde ve özel bir yöntemle bu hücreler hasar görüyor ve daha sonra tekrar vücuda (tümöre) yerleştiriliyor.

MIT'nin Hassas Onkoloji Tıbbı Merkezi Profesörü tarafından aktarılan açıklama söyle; ‘’DNA hasarı olan ancak ölmeyen hücreler oluşturduğunuzda, belirli koşullar altında, bu canlı hasarlı hücreler bağışıklık sistemini uyandıran bir sinyal gönderebilir."



Bilim adamları "immünojenik hücrelerin ölümünü" kullanarak, bu hücreleri tekrar vücuda veriyor ve kanserli hücreyi kurtarmada T hücrelerini bir tetikleyici olarak kullanıyorlar.

Çıkarılan tümörün hücrelerinin alınıp kemoterapi ilaçlarıyla tedavi edilmesi ve daha sonra tümöre tekrar girmesi durumunda bağışıklık sisteminde bir imdat sinyalinin başlayacağını söylüyorlar. Sinyal T hücrelerine ulaşıyor. Sinyali alan T hücreleri buna tepki veriyor ve bu da vücudu korumak için bir kalkan oluşturuyor.

Bu fenomene "immünojenik hücrelerin ölümü" deniliyor. Bu yaklaşımda, ölen veya zaten ölü hücreler, insan bağışıklık sisteminin "dikkatini" çekiyor ve onu harekete geçirmek için bir tetikleyici görevi görüyor.