Akıllı telefon pazarının önemli isimleri ilk ekran altı kameraya sahip akıllı telefonu üretmek için kolları sıvadılar. Kısa bir süre önce Xiaomi'nin iş ortaklarından birisinin ekran altı kamera teknolojisini geliştirdiği iddia edilmişti.

Lakin bu söylentiler somut  bir gerçekliğe dönüşemedi. Hali hazırda sektörün önde gelen pek çok isminin ekran altı kamera teknolojisi için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Sonunda bu çalışmalar sonuç verdi.

Genel beklenti bu teknolojiyi ilk kullanan üretinin Xiaomi ya da Huawei olacağı yönündeydi. Lakin başka bir Çinli üretici ilk ekran altı telefonu ürettiğini açıkladı.

ZTE'nin önemli isimlerinden biri olan Ni Fei sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ZTE'nin ekran altı ilk kameraya sahip akıllı telefonu ürettiğini belirtti. Dilerseniz bahse konu açıklamaya aşağıdan göz atabilirsiniz.



ZTE A20 5G ismi ile geliştirilen modelin ne zaman satışa sunulacağı şimdilik soru işareti. Malum, Xiaomi ve Huawei de daha önce bu teknoloji üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Lakin ekranın altına yerleştirilen kameranın verimliliği üreticileri memnun etmemişti.

ZTE'nin A20 5G modelinde kullandığı teknolojinin ne derece tatmin edici olduğu ise şimdilik bilinmiyor. 

Muhtemelen önümüzdeki yıl ekran altı kamera teknolojisi çok daha fazla cihazda karşımıza çıkacaktır. Böylece çentikli ekranlı cihazlarda yavaş yavaş tarih olacaktır. 

Umarız Apple da artık çentik inadından vazgeçerek böyle yenilikçi teknolojilerle karşımıza çıkar.