Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aydın Sanayi Odası (AYSO) arasında üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.
Aydın"da üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve üniversite mezunların nitelikli meslek elemanı olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan 5 yıllık işbirliği protokolü
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Erçioğlu tarafından imza altına alındı.
İmza töreninde konuşan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, son yıllarda dünyadaki küresel rekabetin AR-GE çalışmalarına daha fazla fon yatırılma gerekliliğinin ortaya çıkardığını söyledi. Sektörler arası işbirliği protokolünün bu ihtiyacın sağlanması konusunda önemli bir adım olacağını belirten Çerçioğlu, bu vesileyle tarafların kendi mühendislik projelerini çıkarabileceğini ve TEKNOKENT projesi için de umutlu olduğunu kaydetti.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, Aydın"ın tarım, turizm, tarih, arkeoloji ve restorasyon alanında söz söyleyebilecek potansiyelinin olduğunu işaret ederek, bunun için nitelikli iş gücünü oluşturacak eleman yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Boylu, imzalanan işbirliği protokolünün bu açıdan önemli olduğu üzerinde durdu.
Aydın"ın gelişimine ve geleceğine yönelik önemli bir adım olarak görülen protokol ile üniversiteye ve AYSO"ya karşılıklı yükümlülükler getiriyor.Bu yükümlülüklerin başında üniversite öğrencilerinin eğitim –öğretim yılı içerisindeki ders uygulamaları için işyerlerinde kontenjan sağlanması ve Avrupa Birliği, TÜBİTAK gibi projelerde ortak olarak görev alınması geliyor.