ABD merkezli akıllı telefon üreticisi Apple, geçtiğimiz günlerde yeni akıllı telefonu iPhone SE 2020’yi bizlere tanıttı. Telefonun görünüşü itibariyle iPhone 8 ile bire bir aynı olması eleştirilere konu olurken, 2020 yılında çıkan bir model için 4.7 inçlik ekran da fazlasıyla basit bulundu. Ancak yine de kimi çevreler telefonun içindeki cevherden bahsetmeden edemedi ve Apple A13 Bionic işlemcisinin ne kadar güçlü bir yonga seti olduğundan bahsetti.



Tüm bu gelişmelerin ardından iPhone SE 2020, Benchmark testine tabi tutuldu. Telefonun performansı deyim yerindeyse ortalığı yıktı ve bütün amiral gemi modellerini geride bırakmayı başardı! Cihaz 4.7 inçlik ekranı ve Apple A13 Bionic yonga seti sayesinde Samsung’un en tepe modeli olan Galaxy S20 Ultra’ya tam 2 kat fark atmayı başardı. Böylece cihaz bütün Android telefonlara fark attı ve abilerine de göz dağı vermeyi ihmal etmedi.

iPhone SE 2020, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max gibi rakiplerini de geride bırakarak zirvenin tek sahibi oldu. Telefon Benchmark testinden 139.65 puan aldı ve böylelikle iyi bir sınav vermiş oldu. Cihazın kendinden çok daha pahalı olan modellere adeta fark atması “amiral gemi katili” yorumlarına sebep oldu.