Cupertinolu teknoloji devi Apple, bu yılın Eylül ayında karşımıza yeni iPhone modelleri ile çıkacak. iPhone 12'de koronavirüs salgınından dolayı fazla yenilik sunamayan Apple, büyük yeniliklerini iPhone 13 ile sunacak. Bu yenilikler ise yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Bildiğiniz gibi maske taktığımız şu günlerde yüz tanıma sistemlerinin perti çıkmıştı. Çünkü yüz tanıma sistemleri, yüzde maske olduğu için tuş kilidini açmada kullanılamıyordu. Bu noktada Android tarafında parmak izi okuyucusu devreye giriyordu. Ancak iPhone tarafında ise maalesef ki Face ID'nin alternatifi yok. Bu yüzden iPhone sahipleri tuş kilidini açmak için her seferinde şifre girmek zorunda kalıyordu.

Apple'ın bunu ön görüp iPhone 12 ile ekrana entegreli parmak izi okuyucusu kullanması bekleniyordu. Ancak Apple, bu özelliği geçen yıl atlamıştı. iPad modellerinin güç düğmesine parmak izi okuyucusu ekleyen Apple, bunu iPhone 13 ile üst seviyeye çıkaracak ve ekrana entegreli parmak izi okuyucusu kullanacak.



OLED ekran ile gelecek olan iPhone 13, bu özelliği Android cephesindeki telefonlardan kat ve kat daha hızlı ve daha güvenli yapacak. Çünkü Apple'ı biliyorsunuz. Bir teknoloji en stabil haline gelmeden Apple o teknolojiye geçiş yapmaz. Bu yüzden Cupertinolu firma en iyisini sunamayacaksa bekler.

iPhone 13 ile parmak izi okuyucusunun geri gelecek olması sevindirici. Özellikle yatarken telefon kullananlar Face ID yüzü tanısın diye şekilden şekile giriyordu. Bu sorun da iPhone 13 ile ortadan kalkacak.