Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ASUS, oyuncu telefonu ROG Phone serisini bu yıl normalden biraz daha erken tanıtmıştı. ROG Phone'un erkenden tanıtılması ZenFone 8 ailesinin de yakında tanıtılacağının sinyallerini vermişti. Ancak bugün gelen haberler ZenFone 8'i bekleyenler için hiç de iyi değil.

Teknoloji devi ZenFone ailesini normal şartlar altında 13 Mayıs 2021 tarihinde tanıtacaktı. Ancak maalesef Hindistan'da artan hatta kontrolden çıkan koronavirüs salgınından dolayı bu etkinlik ertelendi. Hindistan'daki etkinliğini erteleyen Asus, diğer ülkeler için bu etkinliği planladığı gibi yapacak. 13 Mayıs'taki etkinlikte Asus'un, ZenFone 8, 8 Pro ve 8 mini modellerini tanıtması bekleniyor.

Ana modelde 5.92 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli AMOLED yer alacak. Mini modelde daha küçük bir ekran yer alacakken, tüm modellerde Snapdragon 888 yonga setine yer verilecek. Ana ve mini modelde 8 GB RAM ve 12 GB RAM seçeneği olacakken, Pro modelde ise 16 GB RAM opsiyonuna yer bilecek.



Özellikle mini modelin iPhone 12 mini'yi piyasadan silmesi bekleniyor. Küçük olmasına rağmen Snapdragon 888 yonga seti ile fırtınalar estirecek olan ZenFone 8 mini muhtemelen yine ülkemizde satışa sunulmayacak. 

Geçtiğimiz gün yeni oyuncu bilgisayarlarını tanıtan Asus, bu modelleri Türkiye'de satışa sunacak. Ancak Asus'un telefon pazarında ülkemizi pas geçtiğini belirtelim. Umarız bu yıl planlarda bir değişiklik yapılır ve çok ses getirecek olan ZenFone 8 ailesi Türkiye'de de satışa sunulur.