Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Apple İphone 12 üretimdeki bu ani düşüşün sebebinin, Foxconn tarafından işletilen tesisteki 100'den fazla çalışanın COVID-19 testinin pozitif çıkması olduğu öğrenildi.

Tesisin bulunduğu sahada çalışanların kalması için yurtlar var, üretimi sağlayan çalışanlar bu yurtlarda kalıyorlar. Çalışanların tesisten ayrılmalarına izin veriliyor, ancak önlem amaçlı olarak kimsenin içeri girmesine izin verilmiyor. Fabrikada toplamda kaç işçi olduğu bilinmiyor. 

Fabrika, Chennai'nin başkenti yakınlarındaki güneyde bulunan Tamil Nadu eyaletinde bulunuyor. Eyalet, salgının ikinci dalgasından en kötü etkilenen ülkelerden biri ve hastalığın yayılmasını önlemek için toplu taşıma ve dükkanların kapatılmasıyla Pazartesi günü tam bir kapanmaya girdi.

Foxconn, Reuters'e verdiği demeçte "Foxconn, çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini en yüksek önceliğimiz olarak görüyor ve bu nedenle, bizim ve tüm şirketlerin COVID-19 ile başa çıkarken karşılaştığı zorlukları ele almak için Hindistan'daki yerel yönetim ve halk sağlığı yetkilileriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Foxconn tesisi, Hindistan pazarı için yüksek kaliteli İphone'lar üretmek üzere 2019'da kuruldu. Karnataka'nın komşu eyaletinde Bengaluru yakınlarında bulunan başka bir tesis daha var. Bu tesisin adı ise Wistron tesisi. Bu tesis 2017 yılıda İphone SE ve İphone 6s gibi alt modelleri üretmeye başladı.

Hindistan geçen yıl kilitlendiğinden, bir çok fabrika çalışmayı durdurmak zorunda kaldı. Kilitlenme sona erdikten sonra, yeniden açılma planları hızla sorunlarla karşılaştı. Mayıs ortasında Oppo, Greater Noida'daki fabrikasını geçici olarak kapatmak zorunda kaldı çünkü altı çalışanın COVID-19 testi pozitif çıktı.Birkaç gün sonra Nokia Networks fabrikası 18 çalışanın pozitif çıkması üzerine kapandı.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce dünyayı kasıp kavuran COVID-19 virüsü daha ne zamana kadar bu şekilde devam edecek? Görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşırsanız seviniriz.