Huawei’nin yan markalarından biri olan Honor geçtiğimiz gün teni bir tablet tanıttı. Honor V6 ismiyle tanıtılan tablet, tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Honor V6 gücünü Huawei tarafından geliştirilen Kirin 985 yonga setinden alıyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleyen tabletin dahili depolama alanı ise 128GB.



2000 x 1200 piksel çözünürlüğünde 10.4 inçlik bir ekranla gelen tablet hayli şık bir tasarıma sahip. Magic Pencil desteği de bulunan telefonda yüzde 84’lük etkileyici bir ekran gövde oranı mevcut. Tabletin arka yüzünde 13MP f/1.8 diyafram aralığına sahip bir ana kamera bulunuyor. Bu kameraya. ön yüzde 8MP f/2.0 diyafram aralığına sahip selfie kamerası eşlik ediyor.



Honor V6 7250 mAh’lık bir bataryayla geliyor. 22.5W’lık hızlı şarj desteği sunan tablet, pil tarafında kullanıcılarını üzmeyecek bir potansiyele sahip.

Kutudan ilk çıktığında Magic UI 3.1 destekli Android 10 ile gelecek olan tablette Google servisleri bulunmuyor Dolayısıyla kullanıcıların uygulama desteği için Huawei Mobile Services’i kullanmaları gerekiyor.



İlk olarak Çin’de satışa sunulacak olan tablet Haziran ayında çıkışını gerçekleştirecek. Henüz kesin olmasa da Honor’ın yeni tableti için 300 dolar civarında bir fiyat belirlediği iddia edilmekte. Bu fiyatın iPad Pro’ya nazaran hayli uygun olduğu söylenebilir.