Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında yeni ürünlerini tanıtan Apple, Türkiye saati ile 20:00'da başlayan ve internet üzerinden yayınlanan bir etkinlikte yeni ürünlerini duyurdu. Bu ürünler arasında yer alan altıncı nesil iPad mini hem tasarım hem donanım anlamında birçok geliştirmeye sahip.

Öncelikle daha yuvarlak hatlara kavuşan iPad mini'de uzun yıllardır yer alan Lightning bağlantısını yerini USB Tip C'ye bıraktı. Ayrıca artık iPad mini'de de Touch ID özelliği bulunuyor. Ekranın alt kısmına konumlandırılan bu özellik bu seride ilk kez kullanılıyor.

Artık pembe, mor, uzay grisi gibi renk seçeneklerine sahip olan iPad mini, markanın iddiasına göre (Apple genelde rakam vermek yerine böyle yüzde vererek kolaya kaçıyor) önceki nesile göre yüzde 40 daha hızlı bir işlemci ve yüzde 80 daha hızlı bir grafik işlemcisine sahip.

8.3 inçlik ekranı bulunan tablette 12 MP kamera bulunuyor. Tablet bilgisayarın ABD fiyatı ise 499 dolardan başlayacak. iPad mini'nin Türkiye fiyatının 6 bin TL civarında olması bekleniyor.