Sistem güncellemeleri konusunda kullanıcılarını pek üzmeyen üreticilerin başında gelen Apple, yeni iOS 13.6 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme ile beraber iPhone modellerine pek çok yeni özellik de geldi. iPhone 12 ailesi ile beraber kullanmaya başlayabileceğimiz iOS 14 öncesinde gelen bu yenilikler haricinde beklenen bir özellik daha kullanıcılara sunuldu. İsterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve bahsi geçen güncelleme ile beraber Apple telefonlara gelen yeniliklerden bahsetmiş olalım.

Bu beklenen özellik tahmin edebileceğiniz üzere CarKey özelliği. Aslında iOS 14 ile tam manası ile karşımıza çıkmasını beklediğimiz bu özellik, iOS 13.6 güncellemesinde kullanıcıların hizmetine sunuldu. CarKey sayesinde iPhone modelleri artık araba anahtarı gibi kullanılabiliyor. Ancak bunun her araç için olmadığının ve şimdilik yalnızca 2021 model BMW 5 Serisi otomobillerde kullanılabileceğinin altını çizelim. 



Peki iOS 13.6 bizlere daha başka ne gibi özellikler sunuyor? Hemen söyleyelim. Örnek vermek gerekirse sağlık uygulamasına "Belirtiler" kısmı eklendi. Artık kullanıcılar bu bölüme ateş, üşüme, boğaz ağrısı veya öksürük gibi yeni belirtiler girebiliyor ve girilen bu belirtiler üçüncü parti uygulamalarla paylaşılabiliyor. Bunun haricinde Apple News için sunulmasını umduğumuz sesli haber özelliği ise henüz kullanıcılara sunulmadı. Yani maalesef bu özelliği iOS 13.6 ile göremeyeceğiz, biraz daha beklememiz gerekecek.