Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Cupertinolu teknoloji devi Apple, iOS 14 güncellemesi üzerindeki çalışmalarına hala devam ediyor. Haziran ayındaki WWDC 21 etkinliğinde iOS 15'i tanıtacak olan Apple, bugün çok ilginç bir şekilde iOS 13 bile almayan iPhone modelleri için iOS 12.5.1 güncellemesini indirime sundu.

OTA üzerinden sunulan bu güncelleme COVID-19 Maruz Kalma Bildirimleri bölümünde yaşanan sorunları çözüyor. Yani yeni güncelleme ile sisteme yeni özellikler eklenmiyor. Güncelleme içeriğine göre sistemde yaşanan bazı sorunlar da bu güncelleme ile gideriliyor.

Peki, bu güncelleme hangi modellere yüklenebiliyor? iOS 12.5.1 güncellemesi;  iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 6. nesil, iPad Air, iPad mini 2 ve iPad mini 3 modellerine yüklenebiliyor.



Apple'ın güncelleme desteğini çektiği bu cihazlarına bile COVID-19 için güncelleme sunuyor olması firmanın ne kadar büyük olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. Bu olay bize keşke Android telefon üreticileri de güncelleme konusunda bu kadar hızlı olabilse dedirtiyor.

Eğer eski model bir iPhone veya iPad kullanıyorsanız, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden iOS 12.5.1 güncellemesini indirip yükleyebilirsiniz. Son olarak Apple'ın ve diğer firmaların sunmuş olduğu yazılım güncellemelerini mutlaka ama mutlaka yüklemeniz gerektiğini belirtelim.

Bu tip güncellemeler ile sistemde yaşanan güvenlik sorunları çözüldüğü için cihazınız saldırılara karşı korunaklı hale geliyor.