Koronavirüs sürecinde olduğumuz bugünlerde maske takmak hayati önem taşıyor. Bazılarının ciddiye almadığı bu konu tüm dünya çapında önemli bir sorun teşkil etmeye başladı. Konuyla ilgili olarak harekete geçen Facebook maske takmayanları uyarmaya başlayacağını açıkladı. Bu uyarı aynı zamanda Facebook'un sahibi olduğu Instagram'da da uygulanacak.

Bu yeni özellik ile birlikte hem Facebook'un hem de Instagram'ın ana sayfasında maske uyarısı görünmeye başlayacak. Bu uyarıda kullanıcıya maske takması gerektiği yönünde kısa bir bilgilendirme yapılacak. Ayrıca Facebook'un uyarısında KOVID-19 Bilgi Merkezi'ne, Instagram'ın uyarısında ise ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'ne (CDC) ait linkler yer alacak. Bu linkler ile kullanıcılar, yetkili merciler aracılığıyla maske kullanımı konusunda bilgilendirilecek. Yeni özellik, bugün itibariyle (3 Temmuz) uygulamalarda gözükmeye başlayacak.

Bu uyarıların maske takmayanlar için ne kadar işe yarayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak zaten maske takmayının birinin Facebook ya da Instagram'da bu uyarıyı görünce maske takmaya başlamasını beklemek çok mantıklı değil gibi görünüyor.