Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Doğrulanmış rozeti, birçok Instagram kullanıcısının sahip olmak istediği bir hesap doğrulama ikonu. Bilmeyenler için daha detaylı olarak açıklamak gerekirse; doğrulanmış rozeti, aramada ve profilde Instagram hesaplarının yanında görünen bir onay simgesidir. Instagram'ın bir hesabın tanınmış kişiyi, ünlüyü veya markayı temsil eden gerçek varlık olduğunu onayladığı anlamına gelir. Doğrulanmış rozetini, tanınmış kişi veya markaları desteklemek ya da tanımak için kullanılıyor. Bu içeriğimizde Instagram profilim için doğrulanmış rozetini nasıl talep edeceğinizi basit adımlarla anlatıyor olacağız.

Doğrulanmış rozeti, insanların tanınmış kişi ve markalara ait gerçek hesapları bulmasına yardımcı olan bir araçtır ve bunun dikkate değer ve özgün bir Instagram hesabı olduğunu doğruladığımız anlamına gelir. Doğrulanmış rozeti; önem, yetki veya konu uzmanlığı gösteren bir sembol değildir.

Doğrulandıktan sonra, hesabınızdaki kullanıcı adını değiştiremezsiniz ve doğrulama farklı bir hesaba aktarılamaz. Tanınmış kişileri veya başkalarını taklit eden Instagram hesapları Topluluk Kurallarımıza aykırıdır ve Instagram'da bunlara izin verilmez. Ayrıca çoğu tanınmış kişi Instagram'da hesabını doğrulasa da, her tanınmış kişinin doğrulanmış rozeti olmadığını da ayrıca belirtelim.