Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi de Instagram diyebiliriz. Her ne kadar şu anda Facebook güncel rakamlarda Instagram'ı geride bırakıyor olsa da pek çok kişi Facebook hesabını sadece uygulamalara giriş amacıyla kullanıyor. Dolayısıyla bu durumda Instagram'ın çok daha işlevsel olduğu söylenebilir.

Instagram özellikle de gençler arasında hayli popülerleşmiş durumda. Hatta pek çok kişi Instagram üzerinden fenomenlik seviyesine geçerek para kazanmaya da çalışıyor.

İşte bilgisayar korsanlarının son hedefi bu hesaplar. Instagram tarafında bulunan bir açık ile hazırlanan virüslü yazılım insanların WhatsApp numaralarına gönderiliyor.

Gönderide hayvanlara yardım amaçlı bir kampanya yürütüldüğünü ve tek yapılması gerekenin linke tıklayarak, iletiyi kendi Instagram hesabınızdan paylaşmanız olduğu söyleniyor.

Linke tıkladığınızda Instagram hesabınızın kapandığı ve tekrar giriş yapmanız gerektiği belirtiliyor. Siz giriş yaptığınızda bilgilerini karşı tarafa iletiliyor ve hesabınız bilgisayar korsanlarının eline geçmiş oluyor.

Size tavsiyemiz telefonunuza WhatsApp üzerinden gelen linkli mesajlara çok fazla güvenmemeniz. Bu virüs size bir tanıdığınız tarafından da iletilebilir. Çünkü virüs mesajında, mesajın listenizle paylaşılması ve listenizdeki kişilerin de hayvanlara destek olması isteniyor. 

Özellikle WhatsApp üzerinden tarafınıza ulaştırılan ve duyar kasılan bu tarz mesajlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Yoksa işler hiç de istemediğiniz noktalara ulaşabilir.