Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Instagram, mobil cihazlar haricinde içerik paylaşımına izin vermiyordu. Web uygulamasının gelişmesi mobil uygulamasına kıyasla oldukça uzun zaman alıyor diyebiliriz.

Şirket şimdi bu konuyu hızlandırmış olacak ki web uygulaması için de beklenen bazı özellikleri sunmaya başladı. Güncellenen web uygulaması sayesinde Instagram daha verimli kullanılabilecek.



Instagram kullanıcıları uzun süredir web uygulamasında düzenlemeler bekliyordu. Hayatın da dijitalleşmesiyle artık mobil uygulamalarla birlikte web uygulamalar da popüler hale geldi diyebiliriz. Dolayısıyla en çok kullanılan platformların web uygulamalarının gelişmiş olması artık önem taşıyor.

Bu kapsamda Instagram da web uygulamasını güncelledi. Bilgisayarlar üzerinden artık paylaşım yapılabilecek. Böylece fotoğraf ve video düzenlemesi yapan insanlar paylaşımlarını direkt olarak web üzerinden yapabilecek. Söz konusu özelliğin 21 Ekim'den itibaren kullanıma sunulması bekleniyor. Buna ek olarak Instagram mobilde olduğu gibi web üzerinden de iş birliği amaçlı paylaşımlarda etiketleme yapmanıza olanak tanıyacak. Ayrıca 60 saniyeden kısa videolar da birleştirilip 60 saniyelik storyler haline getirilebilecek.

Instagram güncellemeleri bununla da kalmıyor. Paylaşımlarınıza eklediğiniz müzik ve efektlere de yenileri ekleniyor. TikTok ile rekabet halinde olan uygulama sürekli farklı güncellemelerle platformuna yeni kulllanıcılar çekmeyi hedefliyor. Siz bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram web uygulamasını kullanıyor musunuz? Yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın.