Didim Belediyesi"nde gerçekleşen ödül törenine Didim Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, aynı zamanda Didim Hayvan Dostları Derneği Genel Sekreteri görevini de yürüten Gıll Gholl Erer ve belediye çalışanları katıldı.
Gıll Erer"in Didim"de sokak hayvanlarına sahip çıkılması konusunda önemli çalışmalara imza attığını belirten Başkan Yardımcısı Süleyman Böcü, “Siz gidince sokak köpekleri annesiz kalacaklar, dernek belediye ile işbirliği içerisinde çok güzel işler yaptı. Bundan sonraki projelerimizde sokak hayvanlarına daha fazla bütçe ayırmak istiyoruz. Barınaktaki görevli sayısını artırıp daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca sokak hayvanlarının bakımlarını yapıp, kısırlaştırdıktan sonra doğal ortamına salınması işlemini devam ettirerek Didimli vatandaşlarımızın gözünde sokak hayvanı problemini çözmek istiyoruz. Bundan önceki 5 yılda olduğu gibi bundan sonra da biz yönetim olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraş vereceğiz. Didim Hayvan Dostları Derneği yönetiminin bu süreçte bizlere destek olacaklarını biliyoruz. Size şimdiye kadar sokak hayvanları için yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı Başkan Mümin Kamacı adına size bu plaket sunarak teşekkür etmek istiyor; bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.
12 yıldır Didim"de yaşayan ve 2004 yılından bu yanan Didim Hayvan Dostları Derneği"nde aktif olarak görev alan Gıll Erer, törende yaptığı konuşmasında, “51 yaşımdayım, bu yaşıma kadar hiç mahkemeye gitmemiştim. Ama Türkiye"de bir köpek meselesi yüzünden suçlu görüldüm ve 25 gün hapis cezası aldım. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde aynı suçu işlediğim takdirde cezamın kesileceğini söylediler. Ben de bir daha böyle bir olaya maruz kalmamak için İtalya"da kendime iş buldum ve oradaki bir çiftlikte çalışmak üzere Türkiye"den ayrılıyorum Türkiye benim ülkem gibiydi, Didim"e çok alışmıştım. Her ne kadar gitmeyi gönlüm istemese de şartlar beni buna zorladı. Bundan sonra Didim"e tatil için geleceğim” diye konuştu.
Kendisine layık görülen bu ödül nedeniyle çok duygulandığını ifade eden Erer, şunları söyledi: “Bu plaketi hiç beklemiyordum; Didim"e her geldiğimde sizleri muhakkak ziyaret edeceğim. Nezaketiniz için çok sağ olun. Hayvanlar için Didim"de gözüm arkada kalmayacak. Sokak hayvanları için hiç bir ilçede görmediğim bakımı ve çalışmayı Didim" de gördüm. Sizin bu konuda yine hassas davranacağınızı biliyorum Her şey için çok teşekkür ediyorum, sağ olun”