Çine ilçesinde düzenlenen ilk iftarda, Ticaret Borsası Tarafından başlatılan "İncirli İftar" kampanyası kapsamında yemeğe katılanlar iftarını incirle yaptı.
Çine Merkezde düzenlenen iftar yemeğine Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Odası Başkanı Adnan Bosnalı, Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Bahri Erdel, Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyeleri Ali Marmara, Mustafa Akdan, Yönetimkurulu Başkan Yardımcısı Feyzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cegiz Ülgen, Kazım Günaydın, Yakup Er, Ali Çevik, Hasan Hüseyin Karazor ve Cihan Can"ın yanı sıra Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, Çine Emniyet Müdürü Ahmet Erbil, ,Akçova Belediye Başkanı İsmail Çerçi ve Ticaret Borsası"nın Çine"deki üyeleri ve davetliler katıldı.

“İNCİRLİ İFTAR GELENEĞİNE UYULDU”
İftar saati öncesi bizzat Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı tarafından yemeğe katlan tüm üyelere incir dağıtıldı. Masalara da incir tabakları servis edildi. Kaymakam Celalettin Cantürk başta olmak üzere herkes iftarını incirle yaparken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, "Milli ürünümüz" diye bahsettiği incirin faydalarından söz ederek özellikle ramazan ayında sağlık açısından bolca tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Oldukça renkli geçen ve adeta kaynaşma yemeğine dönen iftar yemeği ile ilgili açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Borsa yönetimi olarak her yıl geleneksel iftar yemeği düzenliyoruz. Ancak bu yıl programda bir değişiklik yaparak, iftar yemeklerini sadece merkezde değil ilçelerimizde düzenliyoruz. İlk olarak Çine ilçemizde başladı. Burada hem üyelerimiz kaynaşıyor, Hem de o ilçemizdeki protokol ile de bizzat görüşüp yatırımcılarımızın sorunlarını da görüşüyoruz. Ancak bu yıl Aydın Ticaret Borsası olarak ramazanda farklı bir tema başlattık. Herkesin iftarını incirle yapmasını tavsiye ettik. Bunu bizzat kendimiz uyguluyoruz. Ramazan boyunca da uygulayacağız” dedi.

“TIP DA DESTEKLİYOR”
Bu konuda üniversitelerin yanı sıra tıp dalında ihtisas sahibi çeşitli hekimlerin görüşlerini de aldıklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, özellikle ramazan ayında incir yiyen kişilerde bağırsak tembelliği olarak adlandırılan hastalığa rastlanmadığını ve incirin sahurda da yenmesi durumunda kişinin oruçlu geçirdiği günü daha rahat yaşadığını belirtti. iha