Dış Ticaret Müsteşarlığı"nca incirin ilk yükleme tarihinin tespiti ile ilgili Ankara"da düzenlenen toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Vardar ve Meclis Üyesi Selçuk Bölük katıldı.

İlk yükleme tarihine ilişkin görüş ve değerlendirmelerin ele alındığı toplantı, DTM İhracat Genel Müdürü İbrahim Şenel başkanlığında gerçekleştirildi. Ayrıca Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Karazor, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim BARIŞ, Tarım Bakanlığı adına TÜGEM"den Ercan Altınel ve Ege İhracatçı Birliği üyeleri katıldılar.

Odamızı temsilen toplantıya katılan Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Vardar toplantı da incirin ilk yükleme tarihine ilişkin görüşlerini aktardı. Vardar, üyelerimizin incir ilk yükleme tarihinin geç açıklanmasından dolayı üreticilerin ve işletmecilerin ekonomik kayıpla karşılaştıklarını, incir alımlarının gecikmesinin kuru incir fiyatını düşürdüğü gibi üreticinin de uygun olmayan koşullarda incir depolanmasının kuru incirin kalitesini düşürdüğünü, alfatoksin ve kurtlanmaya neden olduğunu söyledi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü"nde yapılan toplantı sonucunda ilk yükleme tarihinin kaldırılmasının şu an için mümkün olmadığı; ama bunun 7-10 gün öne alınmasına çalışılacağı, önümüzdeki yıllarda üreticin bilinçlendirilip depolanma koşullarının iyileşmesinin sağlandığında tamamen kaldırılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.