Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Teknoloji ürünleriyle sektörün en iyilerinden olan Apple, şimdi başka bir sektör için kolları sıvadı. Netflix gibi kendi yapımlarını çekmeye hazırlanan Apple, Nathan Pyle'ın "Strange Planet" çizgi romanını TV animasyonuna dönüştürecek.

Strange Planet çizgi romanı 2019'da başladığı günden beri çok sevildi. Çizgi roman 6.1 milyondan fazla hesabın takip ettiği Instagram'da son derece popüler halde. Seri, animasyon yapım evi ShadowMachine ile birlikte Apple'ın yakın zamanda başlattığı Apple Studios'ta yani kendi bünyesinde üretilecek. 



Rick and Morty'nin yaratıcısı Dan Harmon, dizinin televizyon uyarlamasının yapımında yer alacak isimler arasında. Harmon, projede yönetici yapımcı olarak da görev yapacak. Bu sebeple Strange Planet animasyonunun da Rick and Morty tarzında yetişkinlere yönelik uçuk bir animasyon olması söz konusu. Yapım hakkında umut vaat eden bir diğer stüdyo ise ShadowMachine. ShadowMachine stüdyosu Apple'in şirket içi yan kuruluşu olmakla kalmayıp aynı zamanda Netflix'in BoJack Horseman serisini sunmuştu. Bu yeni dizinin henüz bir çıkış tarihi yok, ancak ilk sezonu 10 bölümden oluşacak. Dizi Rick and Morty tarzında uzaylı mavi yaratıkların maceralarına odaklanacak. 

Serinin yazarı Pyle, birden fazla New York Times en çok satan kitabı yayınladı. Ardından 2019'un başlarında webcomic Strange Planet'i başlattı. Çizgi roman o kadar tutuldu ki devamında 2020'de ikinci bir kitap izledi.