Aydın İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları bugün yapılan 5. gün oturumuyla sona erdi. Şubat ayı olağan toplantılarının son gününde İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç ile AK Parti’li Bozdoğan İl Genel Meclisi üyesi Adnan Elmacı arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
İl Genel Meclisi Şubat ayı son oturumunda Özel İdare Komisyonu Başkanı Cavit Ancın, Didim ilçesi Çamlık Mahallesi’nde bulunan ve mahkeme süreci devam eden işyerlerinin Encümence belirlenecek bir bedelle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kiralanarak turizm ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılması yönünde hazırlanan komisyon raporunu okudu.
Cavit Ancın’ın komisyon raporunu okumasını ardından söz alan MHP’li Söke İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Oklay, gündem maddesi üzerinde görüş belirtirken; AK Parti’li Bozdoğan İl Genel Meclisi üyesi Adnan Elmacı Oklay’ın görüşlerine hakkında aynı anda değerlendirmeler yapma başladı.
Elmacı’nın söz almadan Oklay’ın söz hakkına müdahale etmesine tepki gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, “Bu Meclis herkesin meclisi. Bu Mecliste her kesin konuşma hakkı var. Ancak bunun bir kuralı var. Size konuşmaya müdahale etmeyin diyorum. Duymuyormuş gibi müdahaleye devam ediyorsunuz. Kimsenin ukalalık ve terbiyesizlik yapma hakkı yok. Meclisin kurallarına uymayacaksan dışarıya çıkacaksın. Eğer bu tutumunuzda devam ederseniz sizi kolluk kuvvetleriyle sizi dışarı çıkartırım. Burada Meclis Başkanının görev alanına müdahale edemezsiniz” dedi.
Güleç’in sert sözlerine tepki gösteren Adnan Elmacı da, kendisinin ukalalık yapmadığını ancak asıl bunu yapanların kendisini engellemeye çalışanlar olduğunu öne sürerek, “Sayın Oklay, siz DÖSİM kanalıyla Özel İdare gelirlerinin merkezi hükümet tarafından alındığını söylediniz. Özel İdarenin bütçesini burada hep birlikte yaptık. Özel İdarenin bütçedeki payının ne kadar olduğu açıkça belli. Burada merkezi hükümetin payı da belli. Bunları gördükten sonra anca bu şekilde konuşabilirsiniz” diye konuştu.
Meclis salonunda bir anda yaşanan hararetli tartışmalar, Meclis Başkanı Güleç’in müdahalesiyle tatlıya bağlandı. Daha sonra yapılan oylamada gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

20120211ay517292_02.jpg

20120211ay517292_03.jpg