“CHP hakaret etmeyi muhalefet yapmak zannediyor” diyen AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay “Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü münasebetiyle CHP Aydın teşkilatının düzenlemiş olduğu birlik ve dayanışma gecesinde CHP İl Başkanı, Belediye Başkanı ve Milletvekili Fatih Atay tarafından partimiz ve sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız hakkında asılsız iddialarla ithamlarda bulunulmuştur. Basından okuyabildiğimiz kadarıyla Cumhuriyete ve cumhuriyet kutlamalarına asla yakışmayacak üslup içerisinde,partimize ve Başbakanımıza saldırmışlardır. Onlarla aynı seviyeye inmemek için cevap vermeden söylediklerini iade ediyoruz” dedi.

AK Parti"nin tüm Türkiye"nin, ekonomik gücü ne olursa olsun tüm halkın partisi olduğunu kaydeden AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, “AK Parti kurulduğu günden bugüne yapılan tüm seçimlerde halkımızın teveccühüne mazhar olmuş, 81 ilin 80"in de milletvekili çıkarmış bir partidir. Sahip olduğu değerler ile halkına hizmet etmeye devam etmektedir. 2007 seçimlerinde sandığa giden her iki vatandaşından birinin oyunu almıştır. Bu sebeple muhalefet ederken kullanılan üslupta dikkatli olunması gerekir. Maalesef hakaret etmek, saldırmak CHP"nin muhalefet yapma anlayışı haline gelmiştir. Bu manada CHP teşkilatının Cumhuriyet Yıldönümünde yaptıkları konuşmaları talihsizlik olarak kabul ediyoruz” dedi.

CHP"yi, "Cumhuriyet ve laiklik üzerinden halka korku salmak suretiyle" siyaset yapmakla suçlayan Atay “Bu tür siyaset modası geçmiş, gerçekler ile bağdaşmayan,çiğ bir siyasettir. Halkımız kimin ne olduğunu şaşmaz sağduyusu ile tespit edip, kendisine Cumhuriyete en iyi sahip çıkacak partiyi bulup, iktidara getirmektedir. CHP bir yandan halka laiklik ve cumhuriyet elden gidecek korkusunu suni olarak pompalarken, gerek 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gerekse Cumhurbaşkanı"nı cumhurun yani halkın seçmesi için yapılan referandumda takındıkları tavır ve ortaya koydukları siyaset ile ne kadar Cumhuriyetçi olduklarını göstermişlerdir. Sandıktan çıkan her seçim sonucunda da halka kızarak, adete koyun yakıştırması yaparak ne kadar Demokrasiyi benimsediklerine de hep birlikte şahit olduk. Bugünse Ulusalcılık üzerinden siyaset ile tutunmaya çalışmaktadırlar. Ergenekonun Avukatlığını yapmakla, darbe beklentisi içerisinde nasıl Cumhuriyetçi ve Demokrat olunuyor, halkımızın takdirine bırakıyoruz. "Görevimiz hükümeti alaşağı etmek" diyen CHP milletvekili Fatih Atay"a ihtilal dönemlerinin sona erdiğini ülkemizin ulaştığı demokratik kültür ve siyasi seviyeye uymadığını hatırlatıp soruyorum; siz 1946"dan bu yana hiç halkın oyları ile iktidar olabildiniz mi ? Olamadınız!” diyerek CHP Aydın Milletvekili Fatih Ata"yı eleştirdi.
Açıklamasında Atay, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na “Belediye Başkanı Sayın Çerçioğlu "Ak Parti hükümeti gidiyor değil mi arkadaşlar ?" diye partililerine sormuş. Bu soruyu günü geldiğinde halkın önüne seçim sandığı koymak suretiyle hep beraber sorarız. Kadirşinas halkımız kimin kalıcı, kimin gidici olduğuna takdir edecek iradedir. Sayın Çerçioğlu"nun arkadaşlarından aldığı cevap ile tatmin olmuş olabilir, ancak biz halkın vereceği cevap ile yolumuza bakarız” .sözleri ile cevap verdi.

Atay, açıklamasının devamında “CHP milletvekili Fatih Atay"ın Başbakanımızın şahsına söylediği sözler milletin vekili sıfatlı bir şahsın adabına hiç yakışmamıştır. Halkın seçtiği ve tüm Dünya ülkelerinin saydığı Başbakanımıza hak etmediği hakaretleri sözün sahibine iade ediyoruz. Çünkü aynı seviye ile cevap vermek Ak partili olarak şahsımıza yakışmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi halkımızdan aldığı destekle Cumhuriyetimizi, demokrasimizi daha güçlendirmek için gecesini gündüzüne katarak ülkemize hizmet etmek için çalışmasına devam etmektedir” dedi./iha