Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Samsung, Aralık 2021'den bu yana uygun cihazlar için Android 11 güncellemesini kullanıma sunuyor. Altı ay sonra, yalnızca bazı eski düşük kaliteli ürünlerin güncellenmesi kaldı. Güncelleme alan cihazlar ailesine katılan sıradaki iki model Galaxy A20 ve Galaxy A30s olacak.



Samsung Galaxy A20, 2019'un ilk yarısında piyasaya sürüldü. Cihaz, kutudan Android 9.0 Pie tabanlı One UI ile çıkmıştı. Daha sonra geçen yıl Android 10 tabanlı One UI 2.x'e güncellendi. Artık akıllı telefon, Android 11 güncellemesini One UI 3.1 şeklinde almaya başladı. Cihaz için en son sistem güncellemesi şu anda Rusya'da A205FNPUUACUF1 donanım yazılımı sürümüyle yayında. Güncelleme, yeni özelliklerin yanı sıra Haziran 2021 güvenlik yamalarını da beraberinde getiriyor.

Öte yandan 2019'un ikinci yarısında piyasaya çıkan Samsung Galaxy A30s, Android 9.0 Pie tabanlı One UI ile de görücüye çıkmıştı. Tıpkı eski telefon gibi, geçen yıl Android 10 tabanlı One UI 2.x için bir güncelleme aldı. Şu anda, bu cihaz da One UI 3.1 ile Android 11 güncellemesi alan cihazlar ailesine katıldı. Güncelleme, A307FNXXU2CUF2 donanım yazılımı sürümü ve daha eski Mayıs 2021 güvenlik yamalarıyla Rusya'da yayında.

Yukarıda bahsedilen her iki akıllı telefon için One UI 3.1 güncellemesi önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde de kullanıma sunulacak. Siz de cihazınızda güncellemeyi alıp almadığınızı kontrol etmek için Ayarlar > Yazılım güncelleme bölümünü kontrol edebillirsiniz.

Son olarak, Android 11 güncellemesi, Galaxy A20 ve Galaxy A30s için son büyük yazılım güncellemesi olacak. Ancak, bu Samsung telefonları en az 2023 yılına kadar güvenlik yamaları almaya devam edecek.