Güncel değeri 278 milyon doların üzerinde Bitcoin içeren sabit diskini, 2013 yılında yanlışlıkla çöpe atmış olan IT çalışanı James Howells, diskin bulunması için yardım istediği belediye konseyinin Covid-19 fonuna, diskin bulunması dahilinde 71 milyon dolar bağışlayacak olduğunu belirtti.

ABD’nin Newport şehrinde yaşayan ve IT çalışanı olan James Howells, 8 yıl önce, 7.500 Bitcoin anahtarlarını içeren bir sabit diski yanlışlıkla çöpe atarak tüm kazancını kaybetti.

2013 yılında çöpe atılan bu birikimin günümüzdeki değeri ise 278 milyon doların üzerinde. Howells, atık depolama alanında arama yapmasına yardımcı olmaları için belediye konseyinin Covid-19 fonuna, diskin bulunması dahilinde 71 milyon dolar bağışlayacak olduğunu belirtti.



Fakat belediye bu teklife pek sıcak yaklaşmadı ve konuyla ilgili belediyenin yapmış olduğu açıklamada, belirtilen bu sabit diskinin orada olup olmadığının garantisi dahi bulunmadığını ve atıkları yüzeye çıkarmanın çevreye vereceği zarar vereceği ifade edildi.

Ancak bu konuda kararlı ve ısrarlı olan Howells, çevreye zarar vermeden arama yapılabileceğini belirtti. Howells ayrıca şu ifadeleri dile getirdi; "Belediye yetkilileriyle görüşüp hazırladığımız planı onlara sunmak istiyorum. Bu projeyi desteklemeye razı olan bir fon buldum. Sadece belli bir alanı taramak istiyoruz. O bölgeyi hava geçirmeyecek şekilde kapatacağız. Çevreye gaz sızmayacak. Bu işin maliyeti için gereken parayı ortak bir hesaba koymaya razıyız. Olur da düzgün bir iş yapmazsak yaptığımız işin masrafını belediye ödemek zorunda kalmayacak

Siz değerli okuyucularımız kayıp olan sabit disk hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten ortada böylesine değerli kayıp bir disk var mı? Varsa bulunabileceğine ihtimal veriyor musunuz?

Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.