Huawei, ilk FullView dizüstü bilgisayarı Huawei MateBook X Pro'yu 2018 yılında tanıtmıştı. Marka, yeni güncellemelerle geliştirdiği Huawei MateBook X Pro'yu da bugün Barselona’da gerçekleştirdiği lansmanla duyurdu.

Huawei MateBook X Pro, yüksek kaliteli bir yaşam sürdüren kullanıcıların yanı sıra profesyonel içerik oluşturucular için de üretildi. Yeni Huawei MateBook X Pro, dış cepheye pürüzsüz bir his veren birinci sınıf CNC ile işlenmiş metalik bir gövdeye sahip. Huawei MateBook X Pro, Mystic Silver, Space Grey renklerine ek olarak Emerald Green renk seçeneğiyle de geliyor. Huawei’nin en yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarı son derece portatif; sadece 14,6 mm kalınlığında ve 1,33 kg ağırlığa sahip.

Her tarafta ince çerçevelerle Ultra FullView ekran, Huawei MateBook X Pro'da etkileyici bir yüzde 91 ekran / gövde oranı elde ediyor. Zengin renkler ve 3K çözünürlük, içeriği canlandırmaya yardımcı olarak, her zamankinden daha sürükleyici bir eğlence deneyimi sunuyor. Ayrıca, kullanıcılara cihazlarıyla arayüz oluşturmak için yeni ve daha sezgisel bir yol sağlayan 10 noktalı çoklu dokunma ve parmak hareketleri ekran görüntüsü özelliğini destekliyor.

Hafif ve taşınabilir yeni Huawei MateBook X Pro, seçimli olarak 10.Nesil Intel Core i7-10510U ve i5-10210U işlemci ile satın alınabiliyor. 2GB GDDR5 üzerinde çalışan NVIDIA GeForce MX250 ile donatılmış olan yeni Huawei MateBook X Pro, dört hoparlöre sahip. Bilgisayarda 56Wh pil yer alıyor. Bilgisayarda 65 W USB Type-C taşınabilir adaptörle birlikte geliyor. Dizüstü bilgisayarınızı şarj etmek için güç adaptörünü kullanmanın yanı sıra, bazı telefonlar için Huawei SuperCharge'ı da destekliyor.

Çoklu Ekran Uyumu (Multi-screen Collaboration), yalnızca dizüstü bilgisayar ile akıllı telefon arasında dosya aktarımını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dizüstü bilgisayar ile akıllı telefon arasında sorunsuz bir iş birliği yapılmasını da sağlıyor. MateBook X Pro, üçlü işleme yeteneği ve MateBook'un temel sistem yeteneklerini geliştirerek, Huawei, Windows ve Android sistemlerinin arasındaki engelleri ortadan kaldırdı ve sorunsuz bir şekilde bağlanmanın tam potansiyelini gerçekleştirdi. 

Geçen yıl MWC fuarında kullanma fırsatı bulduğumuz Huawei MateBook X Pro ile ilgili düşüncelerimizi aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz: