Huawei, batıya bağımlılığını azaltmak için HiSilicon işlemcilerinin kullanıldığı bir masaüstü bilgisayar yaptı. Cihazın ilk görüntüleri de ortaya çıktı.

MateStation B515 ismiyle karşımıza çıkan bu modelin, ilk önce hükümete ve şirketlere satılması daha sonraysa geniş kitlelere sunulması bekleniyor. 

Huawei'nin kendi işlemcisini kullandığı masaüstü bilgisayarında ARM temelli Kunpeng 920 yongası bulunuyor. HiSilicon tarafından geliştirilen bu işlemci 7 nm teknoloji ile üretilmiş. Cihazda kullanılan işlemcinin 2,6 GHz saat hızında dört veya sekiz çekirdeğe sahip olması bekleniyor.

MateStation'da 64 GB'a kadar DDR4-2400 RAM'i destekleyen dört adet UDIMM yuvası bulunuyor. Depolama kısmında ise altı adede kadar SATA 3.0 sürücü ve ayrıca iki M.2 SSD kullanılabilir. GPU kısmındaysa AMD R7 Radeon 430 kullanılması bekleniyor. Ayrıca dört USB 3.0 ve dört USB 2.0 bağlantı seçeneğinin olacağı düşünülüyor. 

Huawei, MateStation B515 modelini bir monitörle birlikte sunacak. Bu monitör 1080 p ekran çözünürlüğüne, 178 derece görüş açısına ve 23,8 inç boyutuna sahip olacak.



Bilgisayarın kendisi, kompakt (8 litrelik) bir metal kasaya yerleştirilmiş. Bu kasa 8 çekirdekli bir CPU, 8 GB RAM, 256 GB SSD, DVD sürücüsü, R7 430 GPU ile fotoğraflandı. Cihazın fiyatı ise henüz belli değil.