Ekosistemini her geçen gün farklı cihazlarla güçlendiren Huawei yeni akıllı saati Watch GT 2 Pro'yu Türkiye pazarında satışa sundu. GT 2 modeline göre bazı farklı özellikleri bulunan yeni modelin Türkiye fiyatı da belli oldu.

Serinin daha önceki modellerinde olduğu gibi 1.39 inçlik ekranı bulunan akıllı saat önceki modellerden farklı olarak Huawei tarafından geliştirilen Harmony OS işletim sistemini kullanıyor. Titanyum alaşım çerçeveye sahip olan saatin arka yüzü ise seramik malzeme ile kaplanmış.

Kalp ritmi, uyku ve stres takibi yapabilen akıllı saat 100'den fazla egzersizi takip edebiliyor. Telefon arama özelliği de bulunan saatin bir diğer önemli farkıl ise Huawei Share One Hop desteği ile gelmesi. Bu sayede telefondan NFC yardımı ile fotoğraf alışverişi yapabilen saat, 5 ATM su basıncına da dayanıklı.

Saatin bir diğer önemli farklı ise kaslosuz şarj desteği ile gelmesi. Bu sayede özel bir aksesuar olmadan da (ki kutusundan gerekli şarj cihazı çıkıyor) kablosuz şarj standı ya da ters şarj destekleyen bir telefon üzerinden şarj olabiliyor.

Akıllı saatin Türkiye fiyatı ise 2.299 TL olarak açıklandı. Ailenin önceki modellerine göre fiyatı yüksek olan (GT 2 ve GT 2e fiyatları 1300 ila 1500 TL arası değişiyor) Huawei Watch GT 2 Pro, özellikle üst düzey bir model arayanlara hitap ediyor.
,