Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Huawei P50 son birkaç aydır sürekli sızıntılar ve iddialarla gündemde ve genelde görünen şey hep yeni kamera tasarımı. İki büyük ada şeklindeki kamera dizaynına sahip telefonun toplamda 4 kameraya sahip olacağı ve ana kameranın sensör boyutunun tam 1 inç olacağı söyleniyor. 1 inç şu ana kadar bir telefonda kullanılan en büyük sensör olacaktır. Tabi 2014’teki Panasonic Lumix DMC-CM1’i saymazsak. Fakat o cihaz bir telefondan ziyade telefon özellikleri kazandırılmış bir fotoğraf makinesi idi ve telefonlara göre oldukça kalındı. Ayrıca lens teknolojisi bu şekilde gelişmediğinden o zamanlar diyaframlar oldukça karanlıktı.

Twitter’da RODENT950 isimli kullanıcı tarafından paylaşılan görsellerde iki kamera çemberinin içindeki kameralar tam olarak görülebiliyor. Kullanıcı bunların sahte değil gerçek çizimler olduğunu iddia ediyor. Sızan görsellere göre üstteki adada üç farklı kamera yer alıyor. Alttakinde ise bir tane kamera yer alıyor ve söylentilere göre alttaki bölümde büyük sensörlü ana kamera bulunuyor.



Önceki sızıntılarda sadece iki büyük kamera adası görünüyordu. İçteki kameralar gösterilmiyordu. Yeni görsellere göre büyük ihtimalle bir telefoto kamera yer alacak fakat Huawei’nin gelenekselleştirdiği çok yüksek miktarda yakınlaştırma sağlayan kare tasarımlı periskop kameranın görünmüyor oluşu akılları karıştırıyor. Yine de Huawei P50 serisinde üç farklı model olacağını belirttiği için bu yeni sızıntının düz P50'ye ait olduğunu düşünebiliriz. P50 Pro ve P50 Pro Plus cihazlarda periskop kameranın da bulunduğu daha farklı tasarımlar dahi görebiliriz.

Siz ne dersiniz? Yeni kamera tasarımını beğendiniz mi? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.