Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çinli teknoloji devi Huawei tüm yaptırımlara rağmen akıllı telefon işinden vazgeçmiyor. ABD tarafından yasaklandıktan sonra ortaya atılan genel fikir, Huawei'nin akıllı telefon işinin bir yıl daha ayakta kalamayacağı yönündeydi. Ancak  Huawei, Huawei P50 ailesi ile ABD'ye kafa tutmaya geliyor.

Huawei P50'nin ortaya çıkan yeni prototip görüntüsü, telefonun kamera tarafında rakiplerine taş çıkaracağını gösteriyor. Görsellere göre Huawei yine Leica ile işbirliği yapacak ve telefonda yine Periskop kamera yer alacak. Telefonun ön yüzeyinde ise ikili kamera kurulumu kullanılacak.

Huawei Mate 30'un kamera tasarımına benzer bir tasarım kullanacak olan Huawei, Xiaomi Mi 11 ailesinin tahtını sallayacak gibi görünüyor. Ancak P50 ailesi için biraz beklemeniz gerekecek. Normal şartlar altında bu ay yani Nisan'da gelmesi beklenen P50 ailesi maalesef ki Haziran ayına ertelencek. Peki, neden?



Bildiğiniz gibi tüm dünyada çip krizi var. Bu yüzden işlemci ve diğer donanımları üretmek zorlaşıyor. Tüm bu engellere ek olarak Huawei kendi işletim sistemini tam istediği seviyeye çıkaramamış durumda. HarmonyOS 2.0 ile gelecek olan P50 ailesinin, işletim sistemindeki aksaklıkların giderilmesinin zaman alacağından dolayı Haziran ayında tanıtılması bekleniyor.



Kirin 9000 serisi yonga seti ve minimumda 8 GB RAM'den beslenecek olan P50 ailesi, yine 899 dolar bandından satışa sunulacak gibi görünüyor. Amiral gemisi segmentinde yer alacak olan ve Türkiye'de de satışa sunulacak olan P50 serisinin HarmonyOS 2.0'ın yanında Android'li sürümünün de yer alacağını belirtelim.

Ancak Google'dan ambargolu olan Huawei, yine Google Mobil Servisleri yerine Huawei Mobil Servisleri'ni kullanacak. Peki sizce Huawei'nin HarmonyOS işletim sistemi Android'in yerini alabilir min?