Huawei P40 ailesi Mart ayında gerçekleştirilecek bir etkinlikle tanıtılacak. Ailenin P40 ve P40 Pro modellerinin tanıtılmasının beklendiği bu etkinlik öncesinde cep telefonuna ait olduğu düşünülen ve P40 Pro'ya ait olduğu iddia edilen fotoğraflar internete düştü.

Ailenin küçük modelinde üçlü arka kamera yer alırken, Huawei P40 Pro'da dörtlü bir kamera yer alacağı düşünülüyor. Paylaşılan fotoğraflarda ise bu dörtlü kamera net bir şekilde görülüyor. Telefona ait olduğu düşünülen fotoğraflar ise bu konularda haklı bir ünü bulunan Evan Blass tarafından Twitter'da paylaşıldı.



Telefonun hem ön hem arka yüzünün görüldüğü fotoğraflarda ön yüzde sağ üst köşede delik şeklinde ikili kamera görülüyor. Arka yüzdeki kameralar ise dörtlü bir şekilde tasarlanmış. Anlaşıldığı kadarıyla kameralardan biri optik zoom için periskop şeklinde tasarlanmış. Bir diğer kameranın ise ToF kamerası olduğu düşünülüyor. Arka kameraların oldukça büyük bir şek kapladığı telefonda bu kamera modülü büyük bir dikdörtgen alanda bulunuyor.

Huawei P40 Pro, önceki modelde olduğu gibi USB Type-C bağlantısı ile geliyor ve 3.5 mm kulaklık çıkışı bulunmuyor.