Geçtiğimiz günlerde Çin merkezli 3C kayıtlarında görünen ve normalde bu ay içerisinde satışa çıkacağı söylenen katlanabilir telefon Huawei Mate X, son yapılan resmi açıklamaya göre eylül ayında satışa sunulacak.

Samsung Galaxy Fold ile ilgili çıkan sorunlar, cihazın çıkış tarihinin ertelenmesine sebep olmuştu. Bunun üzerine dünyanın ilk katlanan telefonunu üreten firmasının Huawei olacağı yönünde izlenim oluşmuştu. Fakat firmanın Huawei Mate X modeli için erteleme kararının ardından bu izlenime ait düşünceler de rafa kalmış oldu.



CNBC'ye konuşan Huawei, haziranda piyasaya sürmeyi planladığı Mate X'i eylülde tanıtacağını söyledi. Bu gecikmenin nedeni firmanın açıklamasına göre cihazı daha çok test etmek ve kısa süre sonra bozulmadığından emin olmak. Çinli firmadan bir yetkilinin CNBC'ye yaptığı açıklamaya göre firma, itibarını zedeleyecek bir cihaz üretmek istemiyor. Fakat Huawei'nin ABD ile yaşadığı sorunlar sebebi ile zaten itibar konusunda sıkıntılı günler yaşamakta.

Android işletim sistemi ile üretilen Huawei Mate X versiyonlarının piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil. Zira üretim, Huawei’nin Donald Trump tarafından kara listeye alınmasından önce başlamıştı. Huawei Mate X ne zaman çıkacak sorusuna verilen yanıt ise Eylül 2019 olarak açıklandı.

Sizler Huawei Mate X hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Huawei Mate X'in ülkemizdeki fiyatı ne olacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.