Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Huawei şu aralar zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde alt kuruluşlarından biri olan Honor'ı satma kararı alan Huawei hala ülkemizdeki operasyonlarını kesmiş değil.

Bir süre önce bazı mecralar Huawei'nin Türkiye pazarından çıkabileceğine dair iddialar ortaya atmıştı. Huawei Türkiye ekibi bu iddiaları hızlı bir şekilde yalanlamıştı. Nitekim Mate 40 Pro'nun ülkemizde ön siparişe sunulmasıyla, Huawei'nin Türkiye pazarına olan bağlılığı da bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Çinli üretici bir süre önce lansmanını gerçekleştirdiği Mate 40 Pro'yu sonunda Türkiye'de de ön siparişe sundu. 

Hatırlanacağı üzere Mate 40 Pro'nun tanıtıldığı etkinliği biz de canlı yayınla takipçilerimize aktarmıştık. 

Kamera özellikleriyle ön plana çıkan Mate 40 Pro hali hazırda DxOMark'ta da zirvede yer alıyor. Peki profesyonel kameraları aratmayan bir modüle sahip olan bu telefonun ülkemizdeki satış fiyatı kaç TL olacak?



Huawei Türkiye'den yapılan açıklamaya göre Mate 40 Pro Türkiye fiyatı 13.999 TL olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca telefonu Huawei'nin online satış kanalından ön sipariş ile satın alan kullanıcılar, teslimattan sonra siparişlerim sekmesinden "İnceleme Yaz" seçeneğine tıklayarak yorum bırakarak, HUAWEI Band Pro’yu 1 TL karşılığı alabileceği kupon kodu da kazanıyorlar. 

iPhone 12 mini'nin 9999TL'den satışa çıktığı bir düzende Mate 40 Pro için 13999 TL fiyat biçilmiş olması bizlere pek de şaşırtıcı gelmedi.

Peki sizin bu konudaki yorumunuz nedir? Yorumlarınız hem bizler, hem de markalar için hayli önemli.