Uzun zamandır akıllı telefon pazarında rekabet halinde olan Huawei ve Samsung rekabetinde yeni bir döneme girildi. Gelen son rakamlara göre Huawei, dişli rakibi Güney Kore merkezli Samsung'u geçerek en çok telefon üreten marka oldu.

Araştırma şirketi Canalys'in verilerine göre 2020 yılının ikinci çeyreğinde Huawei, Samsung'tan daha fazla adette telefonu piyasaya sürerek rakibini alt etmeyi başardı. Bu başarıda Samsung'un piyasaya sürdüğü telefon sayısının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 daha düşmesinin de etkisi oldu.



Açıklanan verilere göre Huawei, bu yılın ikinci çeyreğinde 55.8 milyon telefonu piyasaya sürdü. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 düşüş anlamına geliyor. Öte yandan Samsung ise bu yılın ikinci çeyreğinde 53.7 milyon telefon satışa sundu. Ki bu rakam önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 daha az bir değeri gösteriyor.

Tablolara baktığımızda ise özellikle 2019 yılından itibaren Samsung'un telefon üretiminin giderek düştüğü de görülüyor. Bu düşüşe rağmen sektörün lideri olmaya devam eden marka bu yılın ikinci çeyreğinde liderlik koltuğundan indi.



Detaylara baktığımızda da Huawei'nin adı bu yılın ikinci çeyreğinde sattığı telefonların yüzde 72'sinin merkezinin Çin olduğu görülüyor. Markanın ürettiği telefonların yüzde 28'i ise dünyanın diğer ülkelerinde satılmış.

Görünen o ki Huawei, istikrarlı büyümesini sürdürüyor ve akıllı telefon pazarını her türlü ambargo ve virüs tehdidine rağmen domine etmeye devam ediyor ve edecek.