Tayvanlı teknoloji şirketi HTC'nin, bazı teknik özelliklerinin de belli olduğu yeni akıllı telefonu Geekbench'te ortaya çıktı! 2019 yılı için akıllı telefon stratejisini değiştireceğini belirten şirket şimdiden bu stratejisine başlamış gibi görünüyor.

HTC'nin yeni akıllı telefonu Geekbench'te ortaya çıktı!

Bir zamanların en popüler akıllı telefon üreticilerinden biri olan HTC, son yıllarda ciddi bir kan kaybı yaşayarak rakipleri karşısında gerilemeye başladı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında yaptığı bir açıklama ile 2019 yılı için akıllı telefon stratejisini değiştireceğini belirtmişti. Daha az telefon modeli piyasaya sürerek eski modellerine destek vermeyi sürdürecek olan şirket bu stratejisine başlamış gibi görünüyor.

Tayvan merkezli şirket buna ek olarak yaptığı açıklamada amiral gemisi ve orta seviye modellere odaklanacağını belirtti. Son dönemde Geekbench'te ortaya çıkan bilinmeyen HTC modellerine ise bir yenisi daha eklendi ve cihazının bazı özellikleri belli oldu.

Performans testinde yer alan HTC 2Q741 isimli cihaz 6 GB RAM ve MediaTek Helio P35 işlemci ile beraber geliyor. Android 9 Pie işletim sistemi ile çalışan cihazın uygun bir fiyat etiketine sahip olacağı düşünülüyor. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2.3 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olan Helio P35, Cortex A53 çekirdeklerine ve IMG PowerVR GE8320 grafik birimine ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz aylarda Snapdragon 710 işlemci ve 6 GB RAM ile birlikte Geekbench üzerinde listelenen başka bir HTC cihazı ile bu cihazın aynı olma ihtimali de bulunuyor. Sadece işlemci farkı ile cihazın iki farklı model şeklinde piyasaya sürülebileceği tahmin ediliyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU