CES 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda

AMD tarafından üretilen APU işlemciden güç alan Chromebook 315, ultra ince tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir ürün. APU'lar hem çok daha yüksek pil ömrü sağlıyor hem de çok daha az ısınıyor. Eh, haliyle bu cihazın kullanım ömrünü de uzatıyor.

1080p çözünürlüğe sahip 15,6 inç ekran ile bizleri selamlayan cihazda 8 GB RAM ve 32 GB'ye kadar depolama alanı bulunuyor. Cihazda aynı zamanda iki Type-C, iki tane de normal USB girişi bulunuyor.

Grafik işlemcisi olarak TBD Radeon Graphics'i benimseyen 315, 178 derecelik 720p HD kamerası ile de farkını ortaya koyuyor. Cihazın kullanım süresi de oldukça iyi.

HP ve Acer'den Chromebook serisi!

Günlük kullanımda 10 saate kadar dayandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Peki cihazın fiyatı ne kadar? Belki de bizi en çok mutlu eden noktalardan birisi de bu.

Chromebook 315'in fiyatı sadece 349 dolar. Modelin ülkemize ne zaman geleceği ise şimdilik bilinmezliğini koruyor. Peki ya Chromebook 14? 14 ise çift çekirdekli AMD A4-9120 APU'dan gücünü alıyor. 4GB RAM sunan cihaz, AMD Radeon R4 grafik işlemcisini benimsemiş durumda.

Cihazın bağlantı kısmında ise iki adet USB-C 3.1 Gen-1 (5 Gbps), iki adet USB-A 2.0, kulaklık/mikrofon jakı ve bir adet microSD kart yuvası bulunuyor. Cihaz günlük kullanımda ise 9 saat 15 dakikaya kadar dayanmakta. Fiyatı ise 409 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Peki ya siz HP ve Acer'in tanıttığı Chromebook 14 ve Chromebook 315 hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teknolojioku olarak yerinde takip edip en yeni teknoloji haberlerini sizlere aktaracağımız CES 2019 ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi özel sayfalarımızdan öğrenebilirsiniz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU