Huawei’nin alt markası olarak çalışmalarını yürüten Honor, yeni akıllı telefon modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 20 Mayıs günü tanıtılması kesin olan cihazın özellikleri ve fiyatına dair son detaylar da yavaş yavaş belli olurken, görüntüleri de tanıtımdan 4 gün önce bizlerle paylaşıldı. Canlı canlı görüntülenen telefonun oldukça şık bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. 5G destekli olacağı bilinen cihazın ön kısmında ise herhangi bir çentik yer almıyor. Bu bağlamda bir pop-up selfie kamerasının olacağı anlaşılıyor.



Kirin 820 işlemcisinden gücünü alacak olan Honor X10, Full HD+ çözünürlüğe sahip 6.63 inçlik bir ekran ile geliyor. Ön tarafta yer alan 16MP’lik pop-up kamerası ile kullanıcısına iyi bir deneyim sunmasını umduğumuz cihazın sırtında üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Burada 40MP’lik ana kameraya 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP çözünürlüğündeki derinlik sensörü eşlik ediyor. İçine gömülü olan 4.200 mAh bataryası ile uzun bir şarj ömrü vadeden telefonda ayrıca 22.5W hızlı şarj desteği de veriliyor.



İki opsiyon halinde satılacak olan Honor X10 6/64 GB depolama ve 6/128 GB depolama alanı seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bunlardan temel donanım fiyatı 254 dolar olarak belirlenmiş durumda. Depolama seçeneğini arttırmak isteyenler ise 283 dolarlık bir bedeli gözden çıkarmak durumunda olacak. Ayrıca fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla telefon mavi, turuncu ve siyah renk seçenekleri ile satışa sunulacak.