Aydın İl Genel Meclisi Haizran Ayı 2. Oturumunu Özel İdare Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Akan Evren Başkanlığında yapılan toplantının başında Nazilli"nin Aksu köyünün örnek köy seçildiği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Aksu Köyü"nün çöp sorununun çözümü için defalarca mecliste gündeme geldiği ve köyün çöp sorununu kendi imkanlarıyla çözdüğünü belirtti. Eskiden çöplerin köy çevresine gelişi güzel bırakıldığını kaydeden Akan Evren, köy muhtarlığının çöp sorunu nedeniyle bir kişi görevlendirdiğini ve o kişinin sadece köyün çöp sorunuyla ilgilendiğini dile getirdi. Aksu Köyü"nün örnek köy olmaya hak ettiğini ifade eden Akan Evren, “Aksu köyünde köy sakinleri öncelikle çöplerini evlerinde ayrıştırarak köy meydanında topluyorlar. Burada özel olark hazırlanan ekmek fırını gibi bir yerde yakılarak bertaraf edilmesi gereken çöpler yakılıyor. Geri akalanlar ise uygun yöntemlerle yok ediliyor” dedi.
"GELENEKSEL HALE GETİRELİM"
Meclis toplantısında Aksu Köyü"nün örnek köy seçilmesine bazı meclis üyeleri "Aydın"ın çöp sorununu çözmüş başka köylerde olduğunu belirtip" tepki göstermesi üzerine konuşmasını sürdüren Akan Evren, “Önümüzdeki yılarda örnek köy çalışmasını geleneksel hale getirelim. Meclisimize şuana kadar Aksu Köyü"nün çöp sorunu konusu defalarca gündeme geldi. Aydın"ımızda kendi imkanlarıyla çöp sorununu aşmış köylerimiz varsa önümüzdeki yıllarda onları da ödüllendirelim. Doğaya ve çevreye koruyan 10 köyümüze hatta 20 köyümüze örnek köy seçip diğer köylere örnek olmalarını sağlayalım. Bu ödül sistemini de geleneksel hale getirelim” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Nazilli Aksu Köyüne gitmeyi kararlaştıran İl Genel Meclisi örnek köy için hazırlatılan plaketi köy halkı adına köy muhtarına teslim edecekler.