Söke Belediyesi"nin haşere ile mücadele çalışmaları kapsamında her yıl yaptığı toplu yerleşim alanları, site ve apartmanların bodrumlarına yönelik ilaçlama çalışmalarına start verildi. Belediye Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip apartman bodrumlarının ilaçlama çalışmalarına Çeltikçi Mahallesi"nden başlarken, ilçedeki tüm apartman bodrumlarının ilaçlanması hedefleniyor.
Vatandaşlara ücretsiz olarak verilen hizmet apartman sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol, ilaçlama çalışmalarına bu yıl biraz daha erken başladıklarını söyledi. Özyol “Havaların ısınmaya başlamasıyla ilaçlama çalışmalarını erken başlamak zorunda kaldık. Hemşerilerimizden ricamız kırık olan ve kedi köpek gibi hayvanların rahatça girip çıktıkları bodrum pencerelerini yaptırmaları. Sürekli açık kalan bodrum pencereleri küçükbaş hayvanlarla bodrumlara yeniden haşere taşınmasına neden oluyor. Eğer haşere ile mücadelede olumlu sonuçlar alınacaksa bu yöndeki çalışmalarla hemşerilerimizin katılımlarının bize destek olacağını düşünüyoruz” dedi.
Öte yandan sivrisinek ile mücadele kapsamında da larva ve uçkun mücadele çalışmaları da başlatıldı. Özellikle sivrisinek üreme bölgeleri olan Söke Çayı içi, kanalizasyon kapakları ilaçlanıyor.