Daha önce bir kez bir araya gelen hal esnafı dün akşam Sultanhisar Belediye Düğün Salonu"nda yeniden toplandı. Esnafın ikinci toplantısına Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Salavatlı Belediye Başkanı Hüseyin Özer ve Sultanhisar Meyve ve Sebze Hali"nde faaliyetlerini sürdüren 16 işyerinin temsilcileri katıldı. Sultanhisar, Atça ve Salavatlı sebze ve meyve toptancı hal komisyoncularının sorunları, çilek mevsiminin gelmesiyle ihracatta yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantının sonunda dernek kurulması için başlatılan çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.
Alınan karar doğrultusunda kurulacak derneğin kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu; Sultanhisar halinden Hüseyin Kesikli, Mustafa Kıllıoğlu, Yusuf Çalışkan; Atça halinden Ali Polat, Ersoy Dokumacı, Zihni Emir ve Salavatlı halinden de İbrahim Taş, Nuri Çakıroğlu ve Halil İbrahim Ören.
Bu arada; 1 aydır verilen dernek kurma çalışmalarının başarı ile sonuçlanmasının ardından hallere ürün veren müstahsilin hileli ürün vermemesi için sıkı tedbirler alınacağı belirtildi. Ürünlerin sıkı kontrollerle kasalama ve paketlemede tabi tutulacağı; müstahsil ve ardından hal esnafının daha kaliteli ve hilesiz ürün satışı yapmak için ortak çalışma yapacakları kaydedildi