Final gecesine; Aydın Milletvekilleri Fatih Atay ve Ertuğrul Kumcuoğlu, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, ünlü haberci Mehmet Ali Birand, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Posta Gazetesi yazarı Şenay Düdek, Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay ile binlerce vatandaş katıldı. Bir TV kanalında canlı yayınlanan yarışmada, Atilla Özdemiroğlu'nun başkanlığını yaptığı büyük jüri şu isimlerden oluştu: Ahmet Koç, Garo
Mafyan, Ali Rıza Türker, Doğukan Manço, Faruk Demir, Figen Çakmak, Mehmet Akbay, Namık Kasapbaşoğlu. Halk jürisinde Güven Aksu, Hüsnü Dörtyol, Özgür Özmavi, Şeküre Boz ve Yavuz Selim Kent yer aldı.
Yarışmaya katılan 329 eser arasında ön eleme sonucu seçilen 10 beste, Metin Özülkü'nün yönettiği orkestra eşliğinde sırayla seslendirildi. Büyük jüri değerlendirme için toplanırken, sahneye Grup Hepsi çıktı. Şarkılarıyla tribünleri hareketlendiren Grup Hepsi büyük alkış aldı.
Ardından ödüller açıklandı. Bu yıl ilk kez MÜYORBİR tarafından verilen en iyi yorumcu ödülü, "Dön" isimli besteyi seslendiren Cem Doğangil'in oldu. Ödülü veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin'i Kuşadası halkının arzusunun kanatlandırdığını söyledi. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Altungün, "Altın Güvercin Kuşadası halkının eseridir. Kuşadası halkının ve sanat camiasının ilgisi, altın Güvercin'in uçmaya devam edeceğini gösteriyor" dedi.
Daha sonra sıra üçüncü olan eserin açıklanmasına geldi. MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu tarafından verilen Bronz Güvercin ödülünü "Ne Fark Eder" isimli bestesiyle Selim Çaldıran aldı.
İkinci olan ve Gümüş Güvercin ödülünü "Eller Yansın" isimli bestesiyle kazanan Selen Bağcı ödülünü CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay'dan aldı.
Büyük finalde Altın Güvercin'e "Dön" isimli bestesiyle Caner Yemez ulaştı. Caner Yemez'e ödülünü veren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'in "Altın Güvercin, en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin kanatlanıp yükselmesini sağlasın" sözleri büyük alkış aldı. Aynı zamanda en iyi yorumcu ödülünü kazanan Cem Doğangil'in birinci olan "Dön" isimli besteyi bir kez daha seslendirdi. Muhteşem havai fişek gösterisiyle final gecesi sona erdi. iha