“Bu ülkede yaşlı, hasta, istirahata ihtiyacı olanı da düşünmek zorundasınız” diyen
Göktaş, “Ülkemizde yıllardır gürültü sorunu var. Sokak kapatarak mahallenin içinde düğün. Gece yarılarına kadar otellerde, açık alanlarda yüksek sesle eğlence, müzik ve değişik organizasyonlar. Sahil ve tatil beldelerinde aşırı yüksek sesle müzik ve eğlence partileri. Adı üzerinde tatil beldesi. Oraya gelen insanlar bir yıl çalışmış didinmiş, üç beş günlüğüne orada huzur ve güven içinde dinlenmek istiyor. Stres atmak, yorgunluğunu gidermek istiyor. İçki ile kadeh ile yüksek sesli müzikle dans ederken görüntülenmek ve manşetlere taşınarak piyasa oluşturmak isteyenler var. Onlar orada bulunan insanların hak ve hukukunu çiğneyemezler. Böyle bir hakları da yok. Onların zıvanadan çıkma, debelenme, bağırma, haykırma, delirme hakkı varsa, diğerlerinin sessizliğe, dinlenmeye, huzura ihtiyacı var” dedi.
Özellikle meskenlerin olduğu yerlerde, evlerin altında olan disko, eğlence yerleri, barlar, cafeler, içkili restoran ve gazinolar, lokantaların gece yarılarını kadar aşırı müzik sesi ile çevreyi rahatsız ettiğini iddia eden Göktaş, “Ayrıca havai fişek atıyorlar. Gece belli saatten sonra neresi olursa olsun bu atılmaz. Yasası var, kanunu var. Ama saat 21 den sonra bile havai fişek atıyorlar. Milleti rahatsız ediyorlar. Kimin böyle bir hakkı var? Yaşlı insan var. Hasta insan var. Dinlenmeye ihtiyacı olan insan var. Sizin özgürlük anlayışınız bu mu? Başkalarını rahatsız etmek, yaşamlarını zorlaştırmak mı? Böyle bir anlayış olamaz. Buna bizler Çevre Ve Tüketici haklarını koruyan bir kuruluş olarak müsaade etmeyiz. Yurt geneli 81 ilin 64"ünde temsilcimiz ve 694 bin gönüllümüz ile bu çağdışı ve insanların sağlıklı yaşam haklarını elinden alan çarpık uygulamalara karşı olduğumuzu ve yetkililerin bu uğurda gecikmiş de olsa aldıkları ve uygulamaya koydukları gürültü kirliliği ile mücadele kararlarını da desteklediğimizi bildiririz. Hiçbir şekilde geri adım atılmamalı” diye konuştu.
Gürültü kirliliği ile ilgili olarak Kabahatler Kanunu n yürürlükte olduğunu anımsatan Göktaş, şunları söyledi: “Yine çevre ve gürültü kirliliği ile ilgili çeşitli kanun ve yönetmelikler var. Yanı sıra Ceza Kanunları ve hukuk kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorunda. Yasa koyucu bu yasaları çıkarmış. Ama uygulamayacaksınız. Bu yasalar dün çıkmadı. Yıllardır var. Ama uygulanmıyor. Şimdi uygulanmaya başlandı. İşte rahatsızlık burada. Ama tüm AB ülkelerinde ve gelişmiş ülkelerde bu böyle. Ve orada kimse kimsenin rahatını, huzuru kaçıracak eylem ve davranış içine giremiyor. Ağzınızı açtınız mı, oradaki yaşam standardını, ahengini, medeniyetini söyleyip duruyorsunuz. İşte onu bu yasaların uygulanması ile sağlayacaksınız” iha